Söz konusu akademisyenlerin 2007 yılında Meclis'in Cumhurbaşkanı seçmesine mani olduklarını söyleyen MHP Lideri, bunların şimdi demokrasi dersi vermeye kalktığını belirtti.

KARA CÜBBELİLERE HUKUK İŞLESİN

Devlet Bahçeli, konuyla ilgili şunları söyledi; 687 sayılı KHK ile işten çıkarılan akademisyenler de dahil olmak üzere alayı birden 2007’de meclisin cumhurbaşkanı seçmesine mani olmuşladır. Şimdi bunlar demokrasi bezirganı olarak üniversitelerin kapısına tezgah kurmuşlardır. Bu gafiller Fırat Çakıroğlu’nun şahadetine sebep olanlara niye sesi çıkmadı? Milliyetçiler hakarete uğrarken bunların sesi çıkmaz. Bunlar ki kendi zihniyetlerini sevenlerini zehir olsa yutarlar. Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste. Milliyetçi öğretim üyelerine yönelik ağır tahriklere karşı gelmeniz sizi ülkücü yapmaz, insan olduğunuz anlaşılır. Üniversiteler eğitim yuvası olmak yerine bir eylem üssü görenlerin sızlanmasına, insan hakları hatırlatmasına gerek yoktur. Elbette memuriyet ve mesleklerinden atılanların içinde masumlar da vardır fakat üniversiteleri tamamen tekellerine alan, kendi dışındaki hiçbir inanç ve fikre hayat hakkı tanımayan PKK, PYD bağlantıları somutlaşanlara hukuk sonuna kadar işletilmelidir." demişti.

Öte yandan Şehit Çakıroğlunun cenazesine dahi gitmeyen  Bahçeli'nin bu açıklaması kafalarda soru işaretleri doğrurken,  MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın  Çakıroğlunun cenazesinin olduğu gün yani 21 Şubat 2015'te MHP'nin basına yollanana basın açıklamasında Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir mail gelmişti.

Mailde" Gaziantep ilimizin Şehitkamil Merkez ilçesine bağlı, merkeze 10-15 km uzaklıkta bulunan DÜLÜK Köyü eski bir tarihi yapıya sahip ve bir kısmı Sit alanına dahil edilmiş yerleşim yerlerimizden biridir." gibi saçma bir soru önergesinin açıklaması vardı.

Bunlar olurken Çakıroğlunu gündeme getirmesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Üniversite karıştı

Tamda bunlar olurken  Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsünde bir grup öğrenci, görevden alınan akademisyenlere destek açıklaması yapmak için toplandı. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba üniversite içerisinden bir grup öğrenci tepki gösterdi.

Polis müdahale etti

Basın açıklaması yapanların üzerine taş ve şişe atan öğrencilere polis müdahale etti. Bu sırada polisle öğrenciler arasında da arbede yaşandığı görüldü. Gerginlik polis tarafından önlendikten sonra bu kez de üniversitenin dışından gelen başka bir grup basın açıklaması yapan gruba taş ve cam şişe yağdırdı. Polisin araya girmesiyle üniversitedeki gerginlik büyümeden kontrol altına alındı.

Polisin üniversite çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.

Editör: TE Bilişim