Ülkücü Mustafa Erol'un katili olan Ozan Ceyhun'un AKP tarafından Viyana Büyükelçisi olarak atanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. MHP'li eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Devlet Bahçeli'nin baş danışması olan Hüseyin Sözlü'nün Ozan Ceyhun ile fotoğraflarının ortaya çıkması sonrasında sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ozan Ceyhun'un Viyana Büyükelçisi olarak atanması ülkücülerde büyük bir tepkiye sebebiyet verdi. Ceyhun'un 1980 senesinde Mustafa Erol'un katili olması ve cinayet suçlaması ile yargılanmış bulunması tepkilerin en büyük nedeni oldu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu da Ceyhun'un atanmasının tamamen yanlış olduğunu dile getirerek bir suçlunun ödüllendirilmesinin akıl almayacak derecede büyük bir hata olduğunu savundu.

Hüseyin Sözlü'ye Büyük Tepki

Ülkücü siyasetçilerden Sinan Oğan'da Ceyhun'un atanmasına tepkisini sert bir dille belirtirken muhafazakar kesimde bu atamanın bir hata olduğunu ve bir katilin bu derece ödüllendirmeye gidilmesinin bağların kopmasına sebebiyet verebileceği yönünde görüş bildirdi.

Hüseyin Sözlü

MHP'li eski Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ve Devlet Bahçeli'nin baş danışması olan Hüseyin Sözlü'nün üç hilalin altına ülkücü Mustafa Erol'un katili Ozan Ceyhun ile çektirdiği fotoğraflar gün yüzüne çıktı. Sözlü son olarak 2019 senesinde sosyal medya paylaşımı yaparak Ozan Ceyhun'a övgüler yağdırması dikkatlerden kaçmadı.

Editör: TE Bilişim