Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ankara'da düzenlenen cenaze törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra siyasi partilerin liderleri de katıldı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert bir tavır göstererek, ellini cebinden çıkarmadığı gibi tokalaşmadı da.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu her fırsatta Esed’li masaya oturulmasını dile getiriyor. Öte yandan MHP Lideri Devlet Bahçeli ise Türk Ordusunun gerekirse Şam’a kadar girmesi gerektiğini söylüyor.

‘Yansın Suriye, Yıkılsın İdlib’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında çok sert bir konuşma yaparak, ‘Esad tahtından indirilmeden ne Suriye’ye ne de Türkiye’ye huzur gelecektir. Türk milleti gerekirse, artık başka bir seçenek de görülmezse, Şam’a girmeyi şimdiden planlamalı ve zalimleri yerle yeksan etmelidir’ demişti.

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullanmıştı ‘Diyorum ki, yansın Suriye, yıkılsın İdlib, kahrolsun Esad. Esad savaş suçlusudur, mutlaka yargılanmalıdır.’

İki görüşün sahipleri Şehit Uzman Onbaşı Halil Çankaya’nın Ankara’daki cenaze töreninde karşılaştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli namaz safında beklerken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu alana sonradan geldi.

Kılıçdaroğlu şaşkınlık yaşadı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, saftakilerin elini sıkarak ilerlerken, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ellerini cebinden çıkarmaması ve Kılıçdaroğlu’nun elini sıkmaması kısa süreleri şaşkınlık yarattı. O anlar saniye saniye kameralar tarafından kaydedildi.

Editör: TE Bilişim