İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde çöken 7 katlı binada 2 katın kaçak olduğu belirlendi. Binanın yıkılmadan hemen öncede Google Maps üzerinde son fotoğraflarına ulaşılırken son 2 katın kaçak olması da gözlerden kaçmadı.

Bahçelievler'de çöken 7 katlı bina büyük bir korkuya neden oldu. Çökmenin hemen sonrasında bölgeye çok sayıda itfaiye ile sağlık ekipleri gönderilirken Google Maps'dan alınan kaynaklarda 5 katlı olarak görülen binanın 2 katının kaçak olduğunun ortaya çıkması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Can Kaybı Yok

İstanbul Valiliği'nden yapılan son açıklamada da Bahçelievler'de çöken binanın daha önceden kentsel dönüşüm adı altında boşaltıldığı ve binada kimsenin olmadığı ifade edildi. Olay yerine çok sayıda AFAD ve sağlık ekiplerinin sevk edildiği belirlenirken çökme anında olumsuz bir durum yaşanmadığı da kaydedildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır ise açıklamasında çöken binanın kısa zaman içerisinde yıkılmasının planlandığı ancak bir şekilde binanın yan yattığından söz etti. Bahadır, çökme sonrasında herhangi bir şekilde can kaybının yaşanmadığı çalışmaların ise devam ettiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim