Son günlerde TV programlarında sıkça, tartışmalara girmesi ve gündeme gelmesi ile bu resimlerin paylaşılmasının aynı zaman dilimine denk gelmesi ilginç bulunurken, tartışmaların genellikle Doğu Perinçek’le olması durumu daha da garip bir hale getirdi.

Gazeteci İsmail Saymaz’ın Leninli Stalinli ve orak-çekiçli resmin daha çok trol denilen hesaplardan paylaşılması, ayrıca MHP’li profil ve grupların buna fazlaca ilgi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

Hatta bazı MHP paylaşımları yapan Facebook gruplarında buranın bir hücre evi olduğu dahi yazıldı.

Saymaz'dan açıklama

Telefonla ulaştığımız İsmail Saymaz ise büyük bir kahkaha patlattıktan sonra o resmin çekildiği yerin Tiflis’teki Stalin'in Yeraltı Matbaası Müzesi olduğunu ve bu resimleri ilk olarak kendisinin 23 Mar 2019’da resmi twitter hesabından ‘Burası Gürcistan Komünist Partisi’nin Gizli Matbaa Müzesi. Stalin ve arkadaşları 1903-1906 arasında iki binada Proleterya Savaşı gazetesini çıkarmış. Yandaki küçük binadaki su kuyusundan 15 metre sarkıp matbaanın olduğu odaya geçiyor, basılan gazeteleri tavandan çıkarıyorlarmış.’ notuyla paylaştığını söyledi.

Ayrıca bu fotoğrafın farklı şekillerde paylaşılmasıyla ‘Sevgili troller, bu fotoğraf geçen yıl Tiflis’te Gürcistan Komünist Partisi’ne ait olan Stalin’in yeraltı matbaası müzesinde çekildi. Zaten instagram sayfamda paylaştığım bir hatıra bu. Gorbaçov’dan sonra SSCB’nin başkanı olmak sükseli olabilirdi. Ama maalesef durum bu.’ notuyla 5 Ocak 2020’de yeni bir paylaşım yaptığını söyledi.

Editör: TE Bilişim