Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir televizyon kanalında yayınlanan programda gençlerin sorularını yanıtladı.

Bakan Albayrak, gençlerin sorularını yanıtladığı televizyon programında eskiden ülkeden kaçan çok insan olduğunu söyleyerek "Eskiden çok kaçan vardı, bunlardan bir tanesi de benim. Çünkü o zaman özgürlük yok, demokrasi yok niye durayım burada" ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak'ın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

Şu manada baktığımızda Ankara diye bir olgu var. Ankara'yı gördükçe ruhunu anlamaya başlıyoruz. Devleti anlıyoruz. Ankara'da bir kağıt hakikaten 3 ayda imzalanıyor. Eğer üstüne gitmezseniz. Burada katıldığım yanlar da var katılmadıklarım da. Türkiye'den sonra yutdışında eğitim görmüş çok insanımız var. Burada bize düşen, bu kişileri arayıp bulup ciddi şekilde değerlendirmek. Eskiden çok kaçan vardı, bunlardan bir tanesi de benim. Çünkü o zaman özgürlük yok, demokrasi yok niye durayım burada. 2002'den sonra Türkiye'de ulaşım, enerji sektörü, teknoloji atağa kalktı. Ve buralara insan kaynağı lazım. Ve böylelikle 10-15 yılda insan kaynağı da ayağa kalktı.

Editör: TE Bilişim