COVİD-19 pandemisine karşı yapılan mücadelede en çok yükü omuzlayan sağlık çalışanlarının istifa sayıları açığa çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın verdiği soru önergesine gelen yanıtta, 10 Mart - 8 Eylül arasında 2 bin 412 hekimin istifa ettiği belirtildi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır geçen eylül ayında, COVİD-19 salgınında istifa eden ve rapor alan doktor sayılarını öğrenmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Gelen yanıtta; 10 Mart 2020 ile 8 Eylül 2020 tarihleri arasında 858 uzman tabip, 144 asistan ve bin 410 tabip olmak üzere toplam 2 bin 412 hekimin istifa ettiği açığa çıktı. Yanıtta, 487 uzman tabip, 31 tabip ve 4 diş hekiminin de özel hastanelere geçiş yaptığı bilgisi yer aldı. Öte yandan “rapor alan tabiplere ilişkin istatistiki bilgilerin bulunmadığı” da ifade edildi.

CHP Milletvekili Tacettin Bayır, ANKA’ya yaptığı değerlendirmede, “'Bu riskli hastalık taşıyan doktorlarımız, rapor verilmediği için mi istifa etti’ sorusu aklımıza geliyor. Doktorların raporlu olmasına izin verilmemesinden kaynaklı hastalığa yakalanan doktor sayısı var mı merak etmekteyim” dedi.

Editör: TE Bilişim