Hazır halde bekletilen aşıların üzerinde Keymen İlaç yazısı görüldü. 

Çin firması Sinovac'la yapılan 50 milyon dozluk aşı sözleşmesine ilişkin 9 Aralık'ta bir açıklama yapan ve aşının aracı firma kullanılarak getirileceğini iddia eden Murat Emir, "Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile" demişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise, bir köşe yazarına verdiği demeçte, "Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac’ın kendisiyle yaptık. DMO yani Devlet Malzeme Ofisi ve Sinovac arasında herhangi bir aracı filan yok" diye konuşmuştu.

Ayrıca Keymen İlaç’tan Senanur Kapusuz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aşıyı getirttiklerini açıkladı.

Kapusuz 4 Aralık'ta yaptığı paylaşımında, “Keymen İlaç olarak Türkiye'ye getirdiğimiz Çin Aşısı olarak bilinen faz3 klinik çalışmaları devam eden korona aşısı için bugün ben de gönüllü oldum.Birlikte çalışmaktan gurur duyduğum Yönetim kurulu başkanımız Sn Cantürk Alagöz'e gösterdiği olağanüstü çaba için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Senanur Kapusuz'un, eski AKP milletvekili ve grup başkanvekili Salih Kapusuz gibi Kayseri'nin Develi ilçesinden olması da dikkat çekti. Keymen İlaç’ın sahibi ise Canberk Alagöz. Ankara merkezli şirketin sermayesi 15 milyon lira ve faaliyet konuları arasında aşı hammaddesi ithalat ve ihracatı da bulunuyor.

Alagöz, 16 Eylül 2020 tarihinde yaptığı açıklamada "aşının Türkiye'de teknoloji transferinin yapılması ve ülkemizde üretimi için Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde Çin ile Türkiye'nin önemli bir işbirliği içerisine girdiğini" belirtmişti.

AKP bağlantılı firma

25-26-27. dönem CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yaptığı açıklamada aracı firmanın AKP bağlantılı olduğunu belirtti

Çin'de çekilen fotoğraflar:

Editör: TE Bilişim