Selvi’nin bugünki köşe yazısına göre istifa ettirilerek kabineye girecek vekillerin durumu, AK Parti’nin 300 sayısını geçememesinden dolayı belirsizliğini koruyor.

Bazobakanların ilk kez halkın önüne çıkacağını,kabinenin teknokrat ağırlıklı olacağını ifade eden Hürriyet yazrı, balan-toto oynayanları da uyardı v eve çok şaşırtıcı birkabine kurulacağını kaydetti.  

Abdülkadir Selvi’nin köşe yazısında konuyla ilgili bölüm şöyle:

"BAKANLAR İSTİFA EDECEK Mİ?

24 Haziran seçimlerinde temsil oranı çok yüksek bir Meclis oluştu. 1991 seçimlerinde benzer bir tablo yaşanmıştı. Bu arada hem Meclis hem hükümetle ilgili takvim belirlenmeye başladı. YSK Başkanı Sadi Güven, kesin sonuçların 5 Temmuz’da açıklanacağını ilan etti. 8 Temmuz’da ise milletvekilleri yemin edecek. Ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin edecek.

Erdoğan seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasında yeni dönemin yol haritasını da verdi. Erdoğan, yemin töreninden sonra yeni hükümetin kuruluşunu gerçekleştirecek. Yeni sistemde Meclis’te güvenoyu aranmayacağı için, Erdoğan ilan ettiği gün Cumhurbaşkanlığı Hükümeti işbaşı yapacak. Yeni kabinede gözler ekonomi yönetiminin üzerinde olacak. Bu arada milletvekili seçilen bazı bakanların istifa ettirilerek kabinede yer alması düşünülüyordu. Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ismi geçiyordu. Ancak AK Parti’nin Meclis’te çoğunluk sağlayamaması nedeniyle nasıl hareket edileceği kestirilemiyor.

Peki kabine kimlerden oluşacak?

Milletvekili olmak için istifa etmeyen bakanların kabinede yer alması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şaşırtıcı bir kabine kuracağı söyleniyor. Bazı bakanların ilk kez kamuoyunun önüne çıkacağı söyleniyor. O nedenle sürprizleri olan ama siyasi değil, daha çok teknokrat yönü ağır basan bir kabine olması bekleniyor. Bazı önemli bürokratların ve işadamlarının ismi konuşuluyor. Ama siz siz olun bakan-toto oynamayın. Çünkü Erdoğan’ın bu kez çok şaşırtıcı bir kabine yapması bekleniyor."

Editör: TE Bilişim