Kurt-Ar İnsani Yardım Derneği bünyesinde kurulan kültür evinde Türkmen çocuklar için, Türkçeden matematiğe, beden eğitiminden sosyal faaliyetlere değin birçok alanda eğitim verilmektedir. Hem bölgeden hem de Türkiye’den giden gönüllü eğitmenler eliyle verilen eğitimler, ülkemizin bölgedeki yüz akı niteliğindedir. Kurt-ar’ın bu anlamdaki son eğitim projesi olan topaç kursu, dernek gönüllülerinin ve çocukların bir buçuk aylık emeği sonucunda neticelenmiş; bu  sayede önümüzdeki günlerde Kurt-ar İnsani Yardım Derneği’nin  Ankara’da organize ettiği topaç turnuvasına hazır hale geldiler.

Hazırlıklarını büyük bir sevinçle tamamlayan çocuklarımıza bu ve benzeri projeler sayesinde Türk kültürüne dair oyunları öğrenme şansı verilmektedir. Öte yandan, Kurt-Ar derneği planlanan turnuva ile, Türkmen çocuklarına savaşın acı yüzünü bir an olsun unutturmayı amaçlamaktadır. Bu coğrafyada en az Türkiye’deki akrabaları kadar köklü bir geçmişe sahip olan Suriye Türkmenleri, yapılacak turnuva ile Türkiye’deki soydaşları ile kucaklaşma imkânı bulacaklar. 

Böylelikle Şehid Musa Özalkan’ın emaneti olarak Suriye sınırındaki Çobanbey’den ülkemize gelecek toplamda 8 öğrenci ve 1 öğretmen, 29 Eylül'de Ankara'daki Türk Yurdu Koleji'nde olacaklardır. İlk defa Türkiye’ye gelecek çocuklar 5 günlük program çerçevesinde; topaç turnuvasına katılacak, Kurt-ar İnsani Yardım Derneği’nin  Ankara’daki merkezinde kalacak, kültür evinin açılmasına vesile olan şehidimizin Ankara’daki kabrini ziyaret edecek, şehidin ailesinin hayır dualarını alacak ve Ankara’da kültürel bir gezi gerçekleştirecektir. 

Yapılacak olan topaç turnuvasına vatandaşlarımızın büyük bir ilgi göstereceğine, Türk halkının savaşın çocuklarını bağrına basacağına Kurt-Ar yönetiminin inancı tamdır. 

Turnuva Programı

27 EYLÜL:
- Sabah Çobanbey’den Çıkış 
- Tuz Gölü Ziyareti
- Kurt-Ar Derneği’inde Akşam Yemeği 

28 EYLÜL:
- Kurt-Ar Derneği'nde Kahvaltı
- Ceceli Okulları Geleneksel Çocuk Oyunları (Cuma namazı ve öğle yemeği)
- Anıtkabir Ziyareti
- Ayarsız Dergi Buluşması- Akşam Yemeği- Türkü Gecesi

29 EYLÜL:
- Kurt-Ar Derneği'nde Kahvaltı 
- Topaç Turnuvası
*(Turnuvanın yapılacağı yer: Türk Yurdu Koleji, Ankara/Keçiören Yarışmaların başlangıç saati 11.00’dir.)
- Mogan Gölü Mangal ve Çocuk Parkı

30 EYLÜL:
- Kurt-Ar Derneği'nde Kahvaltı
-MTA Dinazor Müzesi ve Planetaryum Ziyareti
- Şht. Musa Özalkan’ın Kabri ve babası Selahattin Amca’yı Ziyaret, Musa’nın Köyünde Yemek
- Nata Vega Akvaryum Ziyareti
- Öz-Orman İş Sendikası'nda Akşam Yemeği

 1 EKİM:
 - Sabah Dönüş

Sürpriz ödüllerin de verileceği topaç turnuvasına katılmak isteyen vatandaşlarımızın, turnuva tarihinden önce Kurt-Ar İnsani Yardım Derneği, whatsapp numarası ve sosyal medya hesaplarından iletişime geçmeleri gerekmektedir. Bekleniyorsunuz.

İletişim Bilgileri:

Kurtar Whatsapp: 0530 955 87 27

Facebook: /kurtar1071

Twitter.     : kurtar_1071

İnstagram: /kurtar1071
 

Editör: TE Bilişim