Ok, yaptığı yazılı açıklamada "Dün AKP hükümetinin desteği ile FETÖ kumpasları sonucu mahkum edilen Sayın İlker Başbuğ ve Hanefi Avcının nasıl masum olduklarına inandıysak; Bugünde Sayın Enis Berberoğlu’nun casus ve hain olmadığına inanıyoruz." dedi.

Balıkesir Milletvekili İsmail Ok  şöyle devam etti "Çok değil daha birkaç yıl önce Kahraman Türk Ordusunun Genel Kurmay Başkanı ve birçok komutan ve İl Emniyet Müdürlüğü yapmış Hanefi Avcı DHKP-C li kumpaslarıyla yıllarca hapislerde yatmıştır.

Maalesef bazı komutanlarımız hapishanelerde hayatını kaybetmiştir.

Dün AKP hükümetinin desteği ile FETÖ kumpasları sonucu mahkum edilen Sayın İlker Başbuğ ve Hanefi Avcının nasıl masum olduklarına inandıysak; Bugünde Sayın Enis Berberoğlu’nun casus ve hain olmadığına inanıyoruz.

Sayın Enis Berberoğlu’nun mahkum edilerek tutuklanması tamamen siyasi bir karardır.

Dün Ergenekon ve Balyoz gibi kumpas davalarının Hakim ve Savcılarının bir kısmı firarda; bir kısmı ise Adaletin önünde hesap vermektedir.

Dolayısıyla bugün bu hukuksuzlukları yapanların da çok kısa zaman içinde adalet önünde yaptıkları hukuksuzlukların hesabını vereceklerine inancım tamdır.

Yargı mensupları şunu asla unutmasınlar ki , ’’Mahkeme, kadıya mülk değildir.’’

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim de Yüce ALLAH ; ‘’Bir topluma olan kininiz, sakın ha sizi adaletsizliğe itmesin. Adil olun’’ ( Maide suresi ) Ayeti kerimesi ile biz Müslümanlara ‘adaleti ‘emretmiştir.

T.C. Anayasasına göre ‘’Kanun önünde herkes eşittir’’ yazmasına rağmen bugün bu kanunların apaçık çiğnendiğini Türk Milleti şaşkınlık ve üzüntü ile izlemektedir. FETÖ’cü damatlar birer birer serbest bırakılırken, hükümete muhalif olanlar çeşitli kumpaslarla mahkum edilmektedir.

Bunun en son örneğini maalesef Sayın Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasıyla yargının ne kadar siyasallaştığı görülmüştür.

Bu vesile ile, kimden gelirse gelsin her türlü hukuksuzluğun ve zulmün karşısında, Adaletin ve Hakkın yanında olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Bir an önce Adaletin tecelli etmesini ve Sayın Enis Berberoğlu’nun serbest bırakılmasını Hak, Hukuk ve Adalet adına talep ediyorum."

Editör: TE Bilişim