Kızılay'ın Ensar Vakfı'na yapmış olduğu 8 milyon dolar bağışın ortaya çıkması ile Barbaros Şansal, Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında sivil toplum kuruluşlarına olan güvenin yok olması sonrasında Kızılhaç'a 100 bin dolar bağış yapma kararı aldığını söyledi.

Elazığ depreminin sonrasında Kızılay'da yaşanan skandallar bitmezken Barbaros Şansal'dan ilginç bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden Kızılay'ı ve sivil toplum kuruluşlarını eleştiren Şansal, Kızılhaç'a Elazığ depremi için 100 bin dolar bağış yapma kararı alacağını belirtti.

Şansal, yurt dışı hesapları üzerinden Elazığ depremi için 100 bin dolar değerinde bağış yapacağını sosyal medya hesabı üzerinden takipçileri ile paylaştı. Barbaroş Şansal yaptığı paylaşımında, "Kızılhaç’a yurtdışı hesaplarım üzerinden 100 bin dolar bağış yapma kararı aldım. Doğru kullanılacağından hiç şüphem yok." ifadelerini kullandı.

Barbaros Şansal Kimdir?

1957 senesinde Ankara'da doğan Şansal, öğrenimini 5 ayrı lisede tamamladıktan sonra eğitimine Londra'da devam etti. İsviçre'de de 2 yıl süresince eğitim gören Şansal, Yıldırım Mayruk atölyelerinde çalıştı.

Sık sık kullandığı sivri dili ile tanınan Şansal, 2012 senesinde Bülent Ersoy'a yönelik cümleleri ile tanınmış ve daha sonrasında da 2015 yılında Kıbrıs'a girişi esnasında polis tarafından gözaltına alındı. Şansal, 2017 yılbaşında da İstanbul'da bir gece kulübünde yaşanan silahlı saldırısı sonrasında attığı tweetle gündem olmuştu.

Editör: TE Bilişim