Deprem sonucu Kos'ta Sinan Kurtoğlu isimli bir Türk vatandaşı yaşamını yitirdi bir Türk vatandaşı da ağır yaralandı. Ağır yaralı vatandaş tedavisi için Atina'ya sevk edildi.

Ada’da mahsur kalan ya da yaralanan Türkleri almak için Bodrum’dan bir feribot Kos’a gönderildi.

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Yunanistan’ın İstanköy Adası’nda mahsur kalan Türk vatandaşları için feribot seferleri düzenlenmişti. İstanköy Adası’ndaki limandan 205 kişiyi alan “Asım Kaptan” adlı feribot, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. 205 kişilik kafilenin ardından biri 105, diğeri 75 olmak üzere ağırlıklı Türk yolculardan oluşan toplam 180 kişi daha Bodrum Limanı’na geldi. Yolcular, Bodrum’a ayak basar basmaz rahat bir nefes aldı. Yolcuların gelmesi öncesinde çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi de limanda hazır bulundu.

Deprem sonrası Dişişleri Bakanlığı'nın girişimi ile Kos Adası'nda bulunan 500'e yakın Türk gemiler ile tahliye edilmişti. 
Bugün de adaya gelen 2 geminin Türkleri tahliye edeceği; adada bulunan Türk vatandaşlarının Dışişleri Bakanlığı ile irtibata geçmesi ya da Kos Gümrük Müdürlüğü'ne başvurmaları gerektiği belirtildi.

Kos adasından akşam saatlerinde hareket edecek olan gemilere binmek isteyen Türk vatandaşlarının 0 312 292 29 29 numaralı çağrı merkezini aramaları istendi.

HAYATINI KAYBEDEN TÜRK'ÜN AİLESİ DE ADADA

Depremde hayatını kaybeden Türkiye vatandaşı Sinan Kurtoğlu'nun ailesi de cenazeyi almak için adaya geldi. Ailenin, otopsi işlemlerinin yetişmesi halinde cenazeyi alarak aynı gemi ile dönecekleri öğrenildi. Cenazenin bugün teslim edilmemesi durumunda, bir geminin yarın cenazeyi almak için tekrar geleceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim