Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iddialarını değerlendirdi. Yıldırım, "Kılıçdaroğlu, sayın cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkmıştır. Senin yalanlarınla cumhurbaşkanımıza olan millet sevgisi bir gram bile azalmaz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarıyla ilgili konuştu.

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"nde konuşan Yıldırım şunları söyledi: 

" Dün anamuhalefet partisi Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, grup toplantısında eline bir tomar kağıt alarak heyecanla, şevkle Sayın Cumhurbaşkanımızın yakınlarının üzerinden bir itibar cinayeti işlemeye kalkmıştır. Yalan yanlış belgelerle aklı sıra akrabalar üzerinden Cumhurbaşkanımızın itibarını zedeleyeceğini zannediyor. Mal bulmuş Mağribi gibi şiddetle, celalle Cumhurbaşkanımızın şahsına hakaret etmeye devam ediyor. Geçmişte Sayın Kılıçdaroğlu buna benzer onlarca asılsız iddiada bulunmuş, her zamanda da her seferinde de şapa oturmuştur. Bugün de durum bundan farklı değildir.

Suçladığı insanların avukatları kendisini bu iddiayı ispata davet etmiştir. Aradan 24 saat geçmesine rağmen büyük iddialar ortaya koyan anamuhalefet partisi genel başkanı ve partisinden ses seda çıkmadı. 

Cumhurbaşkanımız 40 yılı aşan siyasi hayatı boyunca bu ülkeye hizmet etmek için gecesini gündüzüne katmış bir insandır. Senin yalanlarınla cumhurbaşkanımıza olan millet sevgisi bir gram bile azalmaz. Üzerinde oynanan değiştirilen aslı astarı olmayan eline tutuşturulan belgelerle meydana çıkarsanız olacağı budur. Sayın cumhurbaşkanımız son 15 yılda 12 seçim geçirdi. Bütün bu iddianamelere karşı mücadele ede ede her seferinde milletin desteğini artırarak bugünlere geldi.

Sayın Kılıçdaroğlu, boş işlerle uğraşmakla ne iktidar olabilrsin ne de milletin gönlünde yer alabilirsin. Son günlerde ülkemiz aleyhine başlatılan küresel kara propagandayı yapanların değirmenine su taşımaktan başka hiçbir amaca hizmet etmediğin açık ve seçik ortadadır. Gel yanlıştan dön, millet için hayırlı şeyler söyle. Belki bir gün sen de iktidar olursun kim bilir." 

Editör: TE Bilişim