Habererk / Haber Analiz

Gagavuzya Cumhurbaşkanı Irina Vlah adeta açıklamaları ile dünyayı sallamaya devam ediyor. Gagavuzya Cumhurbaşkanı’nın Bozkurt küpesi ve açıklamaları ile dünya Türklüğünü gururlandırıyor.

DÜNYA TÜRKLÜĞÜNÜN GURURUNA GÖREVLER DAR GELİYOR!

Irina Vlah, Moldava sınırlarında yer alan Gagavuz Özerk Yeri'nde Cumhurbaşkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca Irina Vlah, Moldova Cumhuriyeti Parlamentosu Üyeliği de yaptığı biliniyor. Bu görev sonrasında, “Dünya Türklüğünün gururuna görevler dar geliyor!” yorumu yapıldı.

BOZKURT KÜPELİ GÜNÜMÜZÜN TOMRİS HATUNU TÜRKİYE’DE TANINMIŞTI!

“Bozkurt” simgesinin yer aldığı küpeleriyle gündeme gelen Cumhurbaşkanı Irina Vlah, zaman zaman Türkiye'yi de ziyaret etmişti.
Vlah, Türkiye'de geldiği sırada "Bozkurt" lu küpeleri objektiflerden kaçmamış, çok konuşulmuştu.
Bu olaydan sonra Vlah'ın Türkiye'deki tanınırlığı bir hayli artmıştı.
Bu olay sonrasında, “Bozkurt küpeli günümüzün Tomris Hatunu Türkiye’de tanınmıştı!” Yorumu yapıldı.

TÜRKİYE SEVDASI TAKDİR EDİLİYOR!

Gagauz Özerk Yeri Cumhurbaşkanı İrina Vlah, geçtiğimiz Haziran ayında Antalya Diplomasi Forumu'na katılmıştı.

İrina Vlah, “Türkiye bizim her zaman yanımızdaydı, bize çok yardım ettiler. Gagauz Özerk Yeri'nde ve Moldova'da birçok proje yaptılar. Bu projelerden eğitim alanında ve sağlık alanında yapılan projeler önde geliyor. Gagauz Özerk Yeri'nde kreşler, huzur evleri yaptınız. Gagavuzlar için güzel olanı yapmayı düşündünüz. Biz istiyoruz ki çocuklarımız bu dilleri bilsinler, insanları anlasınlar ve anadilimizi konuşsunlar. Onun için dilimizi korumamız lazım” şeklinde konuşmuştu.

Yine resmi temaslar için geçtiğimiz Şubat ayında İrina Vlah, TRT'yi ziyaret etmiş, “Türkiye her zaman bizim yanımızdadır. Türkiye her zaman bize yardım etti” demişti.

Editör: TE Bilişim