Levent Gültekin'in Türkeş hakkındaki açıklamaları tepkiyle karşılandı işte o açıklamalar:

''Türkeş milliyetçilik hastalığını, ırkçılık hastalığını bu ülkenin milyonlarca evladının zihnine bolca dökmüş, sırf o milliyetçilik biz ülkeyi herkesden daha fazla seviyoruz tuhaflığıyla, milyonlarca gencin hayatını karartmıştır. Şu anda biliyorum ki onlar da benim gibi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorlar!'' dedi.

BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ’TEN CEVAP

Levent Gültekin’e cevabı bizzat Başbuğ Alaparslan Türkeş’in verdiği videoda “Yıkıl oradan köpek” sözleri tamda bugün için söylendiği yorumları yapıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN TEPKİ

Gültekin’in bu sözlerine İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan tepki geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdağ, “İktidarın nimetlerinden faydalanarak zengin olmuş, kah PKK’yı kah FETÖ’yü alkışlayan biri rahmetli Türkeş’e hakaret edemez! Kirli ağızlarınızdan rahmetli Türkeş’i ve Türk milliyetçilerini uzak tutun.” ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN’DEN ÖZDAĞ’A YANIT

Levent Gültekin ise, Özdağ’a “İktidarın hangi nimetinden zengin olmuşum ümit bey? Ve bu konuşmada hangi cümle ya da söz hakaret?” sözleriyle cevap verdi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ VAKFI'NDAN LEVENT GÜLTEKİN'E TEPKİ

"Bir şahsın televizyon ekranında yaptığı cahilce ve hadsiz açıklamaya binaen Alparslan Türkeş vakfı olarak kamuoyuyla bir not paylaşmayı uygun gördük.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş ülkemizi çok seviyoruz diye ortaya çıktığında, ülkeyi kızıl emperyalizmin kucağına itmek ya da Batı'nın müstemlekesine dönüştürmek isteyen faaliyetler vardı. Türkeş kimseyle yarışmadı, kendini kimseden üstün görmedi. Aksine, hepimize kendimizi memleketin en önemsiz fertleri olsak da, memleket için çabalama bilinci aşıladı. Nihayet başarılı da oldu; ülkemiz bugün kızıl, yeşil yahut kara emperyalizmin bir müstemlekesi değilse, bunu büyük oranda Türkeş'in liderlik ettiği mücadeleye borçludur.

Kerameti kendinden menkul adamların zırvaları Türkeş'i küçültmez. Türkeş'in fikirlerini ve aziz hatırasını yaşatmayı görev edinen vakfımız, hadsiz açıklamaları yapan zatla ilgili hukuki işlemleri de başlatacak, takipçisi olacaktır.

Saygılarımızla,

Alparslan Türkeş Vakfı Adına
Alparslan Yılmaz
Genel Sekreter"

Editör: TE Bilişim