Başkentgaz, Ensar Vakfına aktaracağı 8 milyon doları Kızılay üzerinden gönderdi. Diğer bir deyişle, Kızılay, Ensar Vakfına 8 milyon dolar bağışladı.

Başkentgaz, 8 milyon doların, 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı’na verilmek kaydıyla Kızılay’a bağışladı. Bu para Kızılay ile Ensar Vakfı arasındaki yurt protokolü çerçevesinde verildi.

Ama Başkentgaz’ın bu bağışı neden yapığı konusunda herhangi bilginin bulunmaması ise gözlerden kaçmadı.

Bir Twitter hesabından konu gündeme getirildi. Bu paylaşımdan sonra Kızılay, Ensar Vakfı’na yapılan bağışın belgesini paylaştı.

Başkentgaz’ın parasında Kızılay komisyon almış

Başkentgaz’ın bağışladığı paranın şartları ise Kızılay şu şekilde duyurdu; 27 Aralık 2017’de aktarılan 8 Milyon Dolar’lık bağış tutarının 75 bin Dolar’lık kısmı Kızılay faaliyetlerinde kalan kısım 7 milyon 925 bin Dolarlık kısmın ise Kızılay ve Ensar Vakfın arasında yapılacak olan protokol çerçevesinde yurt inşaatları kullanılması kaydı ile Ensar Vakfı’a verildiği açıklandı.

29. 12. 2017 tarihli belgede Başkentgaz Genel Müdür Vekili Asım Yüksel ve Başkentgaz Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torun'un imzasının bulunduğu görüldü.

Şirket Türkiye’ de ilk kez doğal gaz dağıtımına 1988 yılında başlanmıştı. 1988 yılında başlayan süreç, 2007 yılına kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmüştü. 2007 yılında özelleştirilmek üzere kurulan Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş’ye (BAŞKENTGAZ) devredilmişti. 2 Temmuz 2009’dan itibaren Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın özelleştirme programına alınmıştı.

Başkentgaz ‘ın %100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesi için 25 Ocak 2013 tarihinde başlamış ve 31 Mayıs 2013 tarihinde imzalanan hisse devir sözleşmesi ile tamamlanmış, Torunlar GYO'ya satılmıştı.

Başkentgaz doğrudan Ensar Vakfına neden parayı göndermediği ise vergi muafiyeti kapsamında değerlendirildi. Bilindiği gibi Kızılay’a yapılan bağışlar vergiden muaf tutuluyor.

Editör: TE Bilişim