İsim benzerliği nedeniyle Batman il sınırlarının "Batman" filminin  logosuna göre yeniden düzenlenmesi için Change.org'da kampanya başlatıldı. Sosyal  medyada yoğun bir şekilde paylaşılan kampanyada, toplanan imzanın 10 bini aştığı  öne sürüldü.

Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel  Başkanı Hüseyin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampanyanın kente hiçbir  katkısının olmayacağını söyledi. 

Figürlerle kentin tanıtımında bir yere varılmayacağını kaydeden Aslan,  şunları dile getirdi:

"Son günlerde başlatılan Batman figürü ile Batman haritasının  çizilmesi yönündeki çalışmayı sosyal medyada görüyoruz. Bir turizmci olarak bu  kampanyanın kent turizmine hiçbir katkısının olmayacağını düşünüyorum. Bizim  öncelikle Batman'ın tanıtımını yerinde ve sahada yapmamız lazım. Figürlerle  kentin tanıtımında bir yere varılmaz. Hala Hasankeyf'in Mardin'in ilçesi bilen  insanlar var."

Kentin haritasını değiştirmekten daha önemli sorunlarının olduğunu  aktaran Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Batman İl Temsilcisi Sinan  Sarı da sosyal medyada paylaşılan Batman haritasının Batman filminin figürüne  göre değiştirilmesi yönünde taleplerin olduğunu anlattı.

Sarı, "Bunun kente bir katkısının olacağını düşünmüyorum. Bundan daha  önemli ve güzel konular üzerinde çalışabiliriz. Öncelikle bir turizm lobisi  oluşturmamız lazım." dedi.

Esnaf Adnan Baytar, "Bunca sorunumuz varken Batman'ın harita  üzerindeki şekli şemaili çok da önemli değil. Bunu düşünecek durumda değiliz."  diye konuştu. 

Vatandaşlardan Bünyamin Beyca da "Kampanyanın umarım Batman için bir  faydası olur." ifadelerini kullandı.   

Editör: TE Bilişim