Batman M tipi cezaevinde akşam saatleri esnasında bir grup tutuklu ve hükümlü, yatakları tutuşturduktan sonra yangın çıkardı. Güvenlik güçleri yaşanan olaylara müdahale ederken Batman Başsavcılığı'ndan bir son dakika açıklaması geldi.

Batman M tipi Cezaevi'nde akşam saatlerinde çıkan isyan bir anda ortalığı karıştırdı. Yakın bir zamanda çıkacak olan infaz düzenlemesinden yararlanamayacaklarını düşünen bir grup uyuşturucu suçundan cezaevine giren tutuklular ve hükümlüler, koğuştaki yatakları ateşe verdi.

Cezaevinden yükselen duman çevreden de net bir şekilde gözlemlenirken itfaiye ekipleri ile beraber görevliler yangına müdahalede bulundu. Yaşanan gelişmelerin akabinde tutuklu ve hükümlü yakınları cezaevi çevresinde toplanırken, polis TOMA ile önlem almak durumunda kaldı.

Batman Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada;

Batman M Tipi Ceza İnfaz Kurumunda 04.04.2020 tarihinde akşam saatlerinde, bazı adli suçluların karıştığı münferit bir olay meydana gelmiştir. Olay kontrol altına alınmış olup, Ceza İnfaz Kurumu normal işleyişine dönmüştür.

Olay nedeniyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim