Kız öğrencileri rencide eden yasak yazısında “tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette, bayan olduğu net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişilerin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı; bu tur giyim tarzı için çözümün tespiti…” ifadeleri yer aldı.

PEÇE VE PARDÖSÜ GİYENLERE GEREKLİ İŞLEMİ YAPIN TALİMATI

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığına gönderdiği 1 Aralık 2017 tarihli yazısında Durmuş'un, "İlgi yazı ile Üniversitemizin Batı Raman Kampüsünde günün değişik saatlerinde ve farklı mekânlarda tamamıyla kapalı, pardösülü, peçeli ve gözlüklü vaziyette, bayan olduğu net olarak anlaşılamayan öğrencilere çok sayıda kişilerin şahit olduğu ve bu durumun endişe ve tedirginliğe yol açtığı; bu tur giyim tarzı için çözümün tespiti ve ilgili mercilerce ve Dekanlığınıza bilgi verilmesi talep edilmiştir. Bahse konu öğrenciler, Dekanlığınıza bağlı bölümlerde öğrenim gören öğrenciler olduğundan, Dekanlığınızca, 'Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Kılık Kıyafet Yönetmeliği' kapsamında gerekli işlemlerin yapılması hususunda; Gereğini rica ederim." dediği öğrenildi.

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİNE İLAHİYAT DIŞI ATAMA YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz ocak ayında göreve getirilen Durmuş daha önce de İslami İlimler Fakültesi'nin dekan pozisyonuna ilahiyat alanı dışından bir öğretim elemanı atayarak gündem gelmiş, konuyla ilgili olarak Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanlığı bir bildiri yayınlamıştı.

Söz konusu bildiride Durmuş'un rektörlüğü döneminde üniversitede yolsuzluk, huzursuzluk, kayırmacılık, hizmetin yürütülmesindeki umursamazlık, mobingin ayyuka çıktığı ve öğretim elemanlarının keyfi olarak görev değişikliğine tabi tutulduğu iddia edilmişti.

Editör: TE Bilişim