İstanbul'un Fatih ilçesinde yaşanan olayda bekçiler tarafından üzerinin aranmasına izin vermeyen vatandaşın darp edildiği ifade edildi. Yaşanan olay sonrasında sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı.

TBMM'de kabul gören yeni bekçi tasarısının kabul edilmesi sonrasında ilk haber İstanbul'un Fatih ilçesinden geldi. Çarşı ve Mahalle Bekçilerine verilen arama izni sonrasında bir vatandaşın buna direndiği ve daha sonrasında da darp edildiği iddia edildi.

İlk Olay Cereyan Etti

İstanbul'un Fatih ilçesi Kocamustafapaşa semtinde yaşanan olayda bekçilere üstünü aratmak istemeyen bir vatandaşın darp edildiği belirlendi. Bekçiler daha sonrasında direnen vatandaşı park demirlerine kelepçelerken olay anı bir başka vatandaş tarafından görüntülenerek sosyal medya üzerinden paylaşıldı. O anlarda bekçilerden bir tanesinin kendisine zorluk çıkararak bağırması da dikkatlerden kaçmadı. 

Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi önceki günlerde Meclis'ten geçerek kabul görmüş ve bu durum sosyal medyada büyük sıkıntılara neden olmuştu. Teklif ışığında bekçiler için zor ve silah kullanma yetkisine sahip olarak arama tutuklama gibi hakkında işlem başlatılan kişileri kolluk kuvvetlerine teslim edecekleri ifade edilmişti.

Editör: TE Bilişim