Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump’ın cuma günkü görüşmesini ‘dönüm noktası’ olarak tanımlarken, “ABD YPG’ye şimdiye kadar verdiği silahları da toplayacağına dair söz verdi” dedi.

AÇIKLAMA LAFTA KALIR, EL ALTINDAN SİLAH VERİLMEYE DEVAM EDERSE…

Bozdağ, ABD Başkanı Trump’ın da YPG’ye silah verilmeyeceği yönündeki açıklamasının Soçi görüşmelerinden sonra geldiğine dikkati çekerek şöyle dedi: “Bugüne kadar böyle bir açıklama yapmadı. Aksine vereceklerini söylediler ama ilk defa ABD Başkanı’nın ağzından ‘silah vermeyeceğiz’ açıklaması yapıldı, bu son derece önemlidir. Bu açıklama sadece lafta kalır, el altından silah verilmeye devam ederse, o zaman kıymeti yok bu açıklamanın. Bu açıklamanın arazideki somut yansımalarını bizim görmemiz lazım. Açıklamanın yapıldığı andan itibaren ABD tarafınca PYD, YPG terör örgütüne silah veriliyor mu, verilmiyor mu? Türkiye, elbette bu sözün takipçisi olacaktır.”

ABD YPG’YE SİLAHLARI MECBURİYETTEN VERDİ

ABD YPG’ye verdiği silahları toplayacak diyen Bozdağ, “Bunların da toplanması gerekiyor. Türkiye ile ABD yetkilileri arasında yapılan her görüşmede, DEAŞ terör örgütü ile mücadele için mecburiyetten böyle birliktelik içine girdiklerini ve mecburiyetten verdiklerini ifade ettiler. Mücadele bitince de toplayacaklarını ifade ettiler. Bu sözlerinin de biz takipçisiyiz. DEAŞ terör örgütü sahip olduğu mevzilerin tamamını kaybetti. Etkinliğini yüzde yüze yakın, büyük oranda kaybettiğini görüyoruz. Bu silahları PYD, YPG terör örgütü kime karşı kullanacak? Eğer onlara karşı kullanmayacaksa, Türkiye’ye karşı kullanacak. Onlara karşı kullanmadığında PKK’nın bir uzantısı olduğu için PYD, YPG’ye verilen silahlar PKK’ya aynı zamanda verilen silahlardır. Sadece silah verme işini durdurduk demek yetmez, verilmiş olan silahların da YPG ve PYD’li teröristlerin elinden alınmasını Türkiye istemektedir. Biz bunun da takipçisi olacağız.” dedi.

AFRİN’E OPERASYON HEP MASADA

Afrin’e operasyon olasılığının masadan hiç kalkmadığını söyleyen Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

Ortaklarımızla görüşerek, gerektiğinde birlikte çalışarak Afrin’de gerekli adımları atmak menfaatimizedir. Afrin’e operasyon seçeneği hep masada, hiç kalkmadı; Türkiye bu seçeneği kullanmak zorunda kalırsa tereddüt etmez.

Editör: TE Bilişim