İstanbul’da 2. Kıraat Sempozyumunda konuşan Bekir Bozdağ, “Diyaneti, ehli sünnetin veya hadisin karşısında göstermek isteyenlerin farklı bir ajandaları olduğuna ben tereddütsüz inanıyorum” dedi. Kadınların pantolon giymesine karşı çıkan ve bu yönde vaazlar veren ilahiyatçı İhsan Şenocak’ın Diyanet tarafından görevden alınmasına değinen Bekir Bozdağ, şunları söyledi:

“Burada şunun da altını çizmekte fayda görüyoruz, son günlerde bir soruşturma gündeminde, medyada, şurada burada, bir sürü Diyanete iftiralar var. Deniyor ki, ‘Ayet okudu, hadis okudu diye birisini Diyanet açığa aldı.’ Bunu diyenler yalanın alasını söylüyorlar.”

"İFTİRADIR, YALANDIR"

İhsan Şenocak’ın görevden alınması sonrasında dinci Akit gazetesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef almış ve Şenocak’la röportaj yapmıştı. Şenocak’a sahip çıkan Akit’le ilgili Bekir Bozdağ isim vermeden şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri Başkanlığını, hadis düşmanlığı yapanlara veya hadis üzerinden farklı algılar oluşturmak isteyenlere, sünnete karşı olanlara destek veriyor gibi göstermek büyük bir iftiradır ve yalandır. İnsanlara da yalan söylemektir, Allah’a da yalan söylemektir. Bunun da Allah indinde de, insanlar nezdinde de elbette bir karşılığı vardır. Diyaneti, ehli sünnetin veya hadisin karşısında göstermek isteyenlerin farklı bir ajandaları olduğuna ben tereddütsüz inanıyorum. Bu son derece önemli olduğunu buradan ifade etmek isterim.”

Bekir Bozdağ konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“Ayet okudu diye soruşturma açılması söz konusu değil. Bu adımları attık ama bir bakıyorsunuz, bütün bu adımları atanlara, yav yapılmadık küfür, yapılmadık hakaret, edilmedik şey kalmıyor. ‘Diyanet, şöyle böyle…’ efendim neler, neler. Benim dilim varmıyor, okuduğumu siz okudunuz mu bilmiyorum. Ben şimdi okuyunca eğer bu adamlar böyle insanlar yetiştiriyorlarsa yandık biz. Yani böyle bir şey olabilir mi? Dini bilen bir insan, Allah’ın emirlerini bilen bir insan, hakaret küfür, iftira yalan, tehdit, şiddet, bunların içerisine girebilir mi? Giremez. Ama maalesef bakıyorsunuz, çok feci bir şekilde bunların yapıldığını görüyor ve bundan da fevkalade üzüldüğümüzü ben buradan ifade etmek isterim. Hatta çok değer verdiğimiz bazı insanlar bile, ben bakıyorum, insan bir perde arkasında ne varmış, bir şey var sosyal medyada geziyor. Doğru mu? Hiç doğruluğunu teyit etmeden hemen altına yazıp yazıp gönderiyorlar. ‘O zaman fasığın biri size bir haber getirince bunun arkasını araştırın yoksa pişman olursunuz’ diyen ayeti bunlar hiç okumadı mı? Bakıyorsunuz, televizyonlarda ahkam kesenlerde bir sürü var içinde. Millete anlatıyorlar ama biraz da kendilerine anlatmaları lazım, belli ki kendilerine anlatmıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Onun için de bizim bu noktada İslam’a dair bir şey söylüyorsak, önce nefsimize söylememiz lazım sonra da başkalarına bunu söylemimiz lazım.

Buradan bir kez daha söylüyorum, kesinlikle hiç kimseye Türkiye’de , ‘Kur’an’dan bir ayet okudu, Peygamber Efendimizden bir hadis nakledildi’ diye soruşturma açılması söz konusu değil, böyle bir soruşturmayı kimse açamaz biz iktidarda olduğumuz sürece.”

İHSAN ŞENOCAK NE DEMİŞTİ

Şenocak kadınların pantolon giymesinin zararlı olduğunu ve cehennemde cezalandırılacağını iddia ederek şu ifadeleri kullandı:

"Yani kızın şu sokaktan geçip de okula pantolonla giderken yüreğin parçalanıyor mu senin? 18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah'ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ'ye, Boğaziçi'ye gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak... Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme!”

Editör: TE Bilişim