brthaber.com'un haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son günlerde sigara yasağının genişletileceği ile ilgili verdiği mesajlarla, sigara içenlerin dikkatini çekmişti.

Kapalı alan başta olmak üzere otomobillerde de sigara içilmesi yasaklanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigarada vergilerin daha da arttırılacağı mesajını vermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2014 yılında bir kafeteryanın önünden geçerken kapalı alanda sigara içen bir kişiye, "terbiyesiz herif, Cumhurbaşkanı söylüyor yine de söndürmüyor" diyerek tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sigara hassasiyeti ortadayken, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis binasında, biyokütle santralinin imar değişikliği ile ilgili gündem maddesi görüşüldükten sonra, AK Partili belediye başkanı ve AK Partili meclis üyelerinin sigara içmek için meclis toplantı salonunun çıkışında bulunan ve kafeterya olarak kullanılan kapalı alanda sigara içmeleri şaşkınlık yarattı.

Bilindiği üzere 4207 sayılı kanun gereği kapalı alanda sigara içmenin cezası 109 TL olarak belirlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis binasında, AK Partili Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç ve AK Partili meclis üyelerinin, biyokütle enerji santralinin imar planı ile ilgili görüşme için meclis binasına gelen gazetecilerin yanında, sigaralarını yakarak içmeleri, basın mensupları tarafından video kaydı altına alındı.

Editör: TE Bilişim