Türkiye'nin en kalabalık şehri İstanbul'da sorunların başında otoparklar geliyor. Otopark ücretinden kaçan vatandaşlar, uygun gördükleri yere park ettikten sonra araçlarını bıraktığı yerde bulamamaları konusunda oldukça şikayetçi. 

Bazı ilçelerde belediyelerin otoparkı yasa dışı!

Geçtiğimiz aylarda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni uyaran Sayıştay denetçileri, ilçe belediyelerinin yasa dışı olarak otopark işletmeciliği yapmasına son verilmesini istemişti.

Sayıştay'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı denetim raporunda konuyla ilgili olarak 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na atıf yapılmıştı.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda “Büyükşehir ulaşım ana plânını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini plânlamak ve koordinasyonu sağlamak; kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve işletmek, işlettirmek veya kiraya vermek; kanunların belediyelere verdiği trafik düzenlemesinin gerektirdiği bütün işleri yürütmek.” hükmü yer alıyor.

Editör: TE Bilişim