Kamudaki Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta’nın birleştirilmesiyle kurulan Türkiye Sigorta’da yönetim depremi yaşandı. Atama krizleri akıllara, Berat Albayrak'ın istifası nedeniyle mi olup olmadığı sorusunu getirdi.

Kamu sigorta şirketlerinin kısa süre önce birleştirilmesiyle kurulan ve 1 Eylül’de resmen faaliyete geçen Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’te atama krizi yaşanıyor.Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) yapılan açıklamaya göre; 9 Temmuz’da Türkiye Sigorta (Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta) Genel Müdürü olan Alper Karayazgan ile genel müdür yardımcıları Atakan Bektaş, Emre Bayram ve Hakan Muştu görevlerinden ayrıldı ve danışman kadrosuna atandı.Yönetim kurulu başkanı ve icra kurulu başkanı Atilla Benli genel müdürlük görevini de üstlendi. Ancak yine 9 Temmuz’da kurulan “İcra Kurulu” kaldırıldı. Genel müdür yardımcılıklarına da atamalar yapıldı.

SİGORTA KULİSLERİ NE DİYOR?

Diğer açıklamalara göre Benli, Türkiye Hayat Emeklilik (Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik, Vakıf Emeklilik) Genel Müdürü de oldu. Bu şirketin genel müdürü Cenk Kurt da danışman yapıldı. Genel müdür yardımcılarından Faruk Gökçen ise görevinden ayrıldı.Cumhuriyet’ten Serhat Aligil’in haberine göre; açıklamalarda “üst yönetimde yalınlaşma ve verimlilik” vurgusu yapılırken sigorta kulislerinde konuşulanlara göre bu değişim, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrası onun ekibi olarak nitelenen isimlerin aktif görevden alınması olarak değerlendiriliyor. Benzer gelişmelerin devam etmesi de bekleniyor.

Editör: TE Bilişim