Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili gecesinde nasıl ibadet yapılacağı merak konusu oldu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde namaz kılınıp kılınmayacağı da araştırılmaya başlandı.

Bugün 7 Nisan 2020 Berat Kandili gecesi… Berat Kandili hecesinde nasıl ibadet edileceğini Müslüman alemi oldukça merak ederken 'Kandilde neler yapılır?' ve 'Kandilde hangi ibadetler yapılır?' sorgusu sorulmaya başlandı.

BERAT KANDİLİ GECESİNDE YAPILACAK OLAN İBADETLER

Gündüzünde Oruç Tutmak: Bertan Kandili gecesinde oruç tutmak oldukça sevaptır. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- hiçbir ayda, Şâban ayında tuttuğu oruçtan daha fazla oruç tutmazdı. Şâban ayının tamamını oruçlu geçirirdi.

Berat Duası: Mahmud Sami Ramazanoğlu Hazretleri, Dualar ve Zikirler isimli kitabında Berat gecesi yapılacak duayı şöyle tarif etmişlerdir.

Yasin ve Dua: Berat Kandili gecesinde akşam namazından sonra üçkere Yasin Sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır.

Kaza Namazı ile Nafile Namazı Kılmak: Berat Kandili gecesinde namaz borcu olanların kaza namazı kılmalarını tavsiye edilmektedir.

Kur'an-ı Kerim okumak

Tevbe İstiğfar Etmek: Hazret-i Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz: “Ben, günde yüz kere istiğfâr ederim...” (Müslim, Zikir, 42) buyurmuşlardır.

Salavat Getirmek: Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’e salavat getirmeyi Allah Teâla emretmiştir. Ayrıca hadis-i şeriflerde salavat getirenin bütün sıkıntılarının giderileceği bildirilmiştir.

Şükür Getirmek: Bu mübârek gecelerde Rabbimize çokça hamd etmeli ve şükür halinde bulunmalıyız.

Sadaka Vermek: Allah yolunda infakta bulunup sadaka vermenin kişiyi pek çok tehlike ve belâlardan muhâfaza edeceği, buna ilâveten sadaka sahibini muhabbetullâh’a nâil eyleyeceği unutulmamalıdır.

Editör: TE Bilişim