Koronavirüs tedbirleri kapsamında hükümetin camilerde toplu şekilde namaz kılınmasına yasak getirildikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özenle seçilen kişiler tarafından Beştepe Millet Camisi'nde Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte Cuma namazı kılındı. Sosyal medyada bu yaşananlara büyük tepki geldi.

Ülkemizde bugün sadece Ankara'daki Beştepe Millet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özenle seçilen kişilerin katılımıyla Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte Cuma namazı kılınması sosyal medyayı ayağa kaldırdı.

BEŞTEPE MİLLET CAMİİ'NDE CUMA NAMAZI

Konu hakkında Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de sadece Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından özenle seçilen kişiler ile birlikte çok az sayıda katılımla ve salgına karşı gerekli tüm tedbirler alınarak Cuma namazı kılınacağı belirtildi.

Koronavirüs salgını sonrasında alınan karar neticesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma namazlarının bir süreliğine kaldırıldığını daha önceden açıklamıştı. Erbaş açıklamasında vakit namazlarının da camilerde cemaatle kılınmayacağını ifade etmişti.

Editör: TE Bilişim