Dünya genelinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da koronavirüs kurbanları arasına giriyor. Son olarak ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan 3 çocuk annesi Berrin Güçlen koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece ABD, Belçika, Avusturya, İngiltere, Fransa, Almanya ve Hollanda'da hayatını kaybeden Türklerin sayısı 32'ye yükseldi. Türkiye ve yurt dışında ölen Türklerin toplam sayısı ise 76 oldu. 

Türkiye’de özellikle İstanbul’da yapılan hazırlıklar, özellikle olumsuzluk üzerine kuruluyor. Bu kapsamda, hastane bahçelerine çadır kurmak, yoğun bakım ünitelerinin sayısını arttırmak, özel ve üniversite hastanelerinin Pandemi hastanesine çevrilmesi olarak gösterilebilir.

Bu hazırlıkların en acısı ise Beykoz Çavuşbaşı’nda bulunan Baklacı Mezarlığı’nın büyük bir bölümünde yapılan çalışmaların Koronavirüs ölümleri olduğu iddia edildi.

Baklacı Mezarlığı’nda gün boyunca yapılan çalışmalarda yetkililerin yanı sıra, iş makineleri ve kamyonların yoğun çalışması gözlerden kaçmadı. Çalışanların özel kıyafetli olması ve iş bitiminde bu özel kıyafetlerin mezarlık alanına terk edilmesi ise tepki ile karşılandı.


 

Editör: TE Bilişim