ABD ve Almanya’nın “Patriot”ları geri çekmesindeki asıl neden “hack”lanmaları...!

Güneydoğu’da Suriye’den gelecek bir tehdide karşı NATO tarafından konuşlandırılan “Patriot”ların geri çekilmesine ilişkin detaylar var. Evet, Türk tarafında “mor” bir etki yaratan “Patriot”ların, “hack”lanmaları nedeniyle işlevlerini kaybettikleri ve bu nedenle apar topar geri çekildikleri öğrenildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, ABD ve Almanya’dan gelen “Artık Suriye’den bir tehdit yok” şeklindeki ortak açıklamalar ve Genelkurmay Başkanlığı’nın bu açıklamayı desteklediğine ilişkin haberler, maalesef gerçeği yansıtmıyor.

Çünkü, daha birkaç ay önce 25 Mart 2015 tarihinde Rus yapımı bir Scud füzesi Reyhanlı’yı vurmuştu. Scud-savar olarak bilinen Patriot’lar bu saldırıda hiçbir karşılık verememişti. İstihbarat kaynakları, bu gelişmeden yola çıkarak, “tehdit yok” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı görüşünde.

“Patriot”lara ilişkin Almanya Ordusu’nun 7 Temmuz 2015 tarihli bir iç yazışmasında da, “Patriot sistemi, ‘açıklanamayan’ tepkiler veriyor” deniliyor. Bu da, sistemin “hack”landığına ilişkin kaygıları güçlendiriyor.

Yazıyı, Milliyet Gazetesi yazarı Sami Kohen’in şu sözleriyle bitirelim:

Fakat insan sormadan edemiyor: Şu hararetli ortamda, Türkiye’yi “Patriot’suz” bırakmak şart mıydı? Misyon bir süre daha uzatılamaz mıydı? Bakın, Doğu Avrupa’dakiler devam ediyor. Kaldı ki tehdit sadece Esad’dan mı geliyor? Diyelim ki Esad gitti ve militan gruplardan biri (bu IŞİD de olabilir) balistik füzeleri ele geçirdi. Hani NATO’nun “kötü sürprizlere karşı caydırıcı rolü”?

Editör: TE Bilişim