Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın yeğeni Ender Haberdar’ın, AKP’li Sancaktepe Belediyesi’den 37 milyon TL'lik bir ihale aldığı ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP'li Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım’ın yeğeni Ender Haberdar, ‘borç ve faiz batağında olduğu’ ifade edilen AKP'li Sancaktepe Belediyesi’nden milyonlarca liralık ihale daha aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Sancaktepe Belediyesi, 28 Mayıs tarihinde “İlçemiz Muhtelif Binalarında Bakım-Onarım-Tadilat-Yapım Ve Çevre Düzenlemesi İşleri Yapılması” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi de Semiha Yıldırım’ın yeğeni Ender Haberdar’a ait olan Atlas İnşaat Şirketi’nin 37 milyon 974 bin TL teklif vererek kazandığı açıklandı. Şirket ile belediye arasında 29 Haziran tarihinde sözleşme imzalandı.

‘9 YILDA EN AZ 368 MİLYONLUK İHALE’

Sancaktepe Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi İlknur Ünlü, BirGün’e yaptığı açıklamada, “İhaleler yandaşlara akmaya devam ediyor. 2011 yılından bu yana Sancaktepe Belediyesi’nin katı atık toplama ihalelerinin de tek kazananı Yıldırım'ın yeğenine ait olan şirket oldu. Bu şirket belediyeden aldığı ihalelerle 9 yılda en az 368 milyon 322 bin TL’yi kasasına koydu” dedi.

‘ÜÇ AYDA 300 METREYİ TAMAMLAYAMADILAR’

“İşleri yandaşlara veren ve bunun cezasını da vatandaşa yükleyen bir belediyecilik anlayışıyla karşı karşıyayız” diye Ünlü’nün açıklamaları şöyle:

“Sancaktepe Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda çevre düzenlemesi ve muhtelif bina yapımı için 37 milyon 974 bin TL’lik ihale alan firma aldığı işleri de ellerine yüzlerine bulaştırmaya devam ediyor. Sancaktepe’nin en işlek caddelerinden olan Demokrasi Caddesi’nin 300 metrelik çevre düzenlemesini kısmını da bu ihale kapsamında alan şirket aydır buradaki çalışmaları tamamlayamadı. Üç aydır bitmeyen çevre düzenlemesi esnaf ve vatandaşı canından bezdirdi.”

Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirket, Aselsan Akyurt Tesisleri, Konya Bilim Merkezi ve Haydarpaşa Numune Deprem Hastanesi gibi çok sayıda projeyi de yaptı.

Editör: TE Bilişim