Seçim gecesi saat 23.20 sularında mikrofon başına geçen AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Binali Yıldırım seçimi kazandıklarını ilan etmişti.

Yıldırım "İstanbul'da seçim sayımları gayrıresmi sonuçları 31 bin 124 sandıkta tamamlanmış bulunuyor. Bu sonuca göre İstanbul'da seçimi kazandık. Bu süreçte İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ederim. İstanbulluları, İstanbul'a verdiği sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum.” demişti.

Akit programcısı Ali Tarakçı Binali Yıldırım'ın seçim gececi Ekonomi Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'la kavga ettiğini iddia etti.

Ali Tarakçı Onuncu Köy'de Çağlar Cilara'nın sorularını yanıtladı.

Tarakçı açıklamasında " Öncelikle iddiayı gündeme getiriyorum bunu söyleyeyim.

Seçim sonuçlarını Binali Yıldırım başka bir odada Berat Albayrak başka bir odada takip ediyor.

Binali Yıldırım saat 10 civarında seçimi kaybettiklerinin farkına varıyor. "Seçimleri kaybettik" diye kendi aralarında konuşuyorlar.

Bunun üzerine Berat Berat Albayrak içeri giriyor "hayır çıkacaksın kazandık diye açıklama yapacaksın" bunun üzerine aralarında sertleşme yaşanıyor.

Binali Yıldırım tavır koyarak "ben senden çok büyüğüm sen küçüksün nasıl bana böyle bir tavır koyabilirsin" diyor ve bu tartışmanın sonucunda Berat Bey sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arıyor ve Erdoğan, Binali Yıldırım'a arayarak saat 23 civarındaki o açıklamayı yapmasını sağlıyor." dedi.

Editör: TE Bilişim