Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş’ın adaylığının düşürülmesi için YSK’ya itiraz eden bir kişinin cezaevinde bulunan bir hükümlü olduğu ortaya çıktı.

Tarsus 1 No’lu T Tüpü Kapalı Cezaevi’nde bulunan hükümlünün cinsel istismar dahil pek çok suçtan hüküm giydiği ve 52 yıl 62 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldığı öğrenildi.

Mansur Yavaş ile ilgili hükümet medyasında saatlerce yayın yapıp, senet iddialarını ortaya atan Necmettin Kesgin de cinsel istismar suçlaması ile yargılandığı biliniyor.

Bu ikinci komplo girişiminden de cinsel istismar hükümlüsünün çıkması dikkat çekti.

İTİRAZ EDEN KİŞİ CİNSEL TACİZ HÜKÜMLÜSÜ ÇIKTI

Yavaş’ın adaylığına itiraz eden Rıfat Çiçek’in Tarsus 1 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yatan bir hükümlü olduğu ortaya çıktı. Cezaevinden yolladığı dilekçe ile Yavaş’ın adaylığının düşürülmesini talep eden Çiçek’in aralarında cinsel taciz de olmak üzere, yağma, hırsızlık, dolandırıcılık ve yaralama gibi suçlardan 52 yıl 62 ay 52 gün hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Mansur Yavaş hakkındaki iddiaları ortaya atan Necmettin Kesgin de cinsel istismar suçlaması ile yargılanıyor.

BİR İTİRAZ DA “FETÖ’CÜ ADAYLARIN TESPİTİ İÇİN” YAPILMIŞ

Mansur Yavaş’ın adaylığına itiraz eden Rıfat Çiçek’in YSK’ya sunduğu ikinci dilekçede ise muhalefetin adayları içinde “FETÖ’cü ya da PKK sempatizanı” adayların tespiti için yapıldığı öğrenildi. Dilekçede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine atıf yapıldığı görülüyor.

YSK REDDETTİ

YSK ise söz konusu talebi, aday listeleri kesinleştiği gerekçesi ile reddetti. YSK’nın red kararını da yazdığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim