Mahir Ünal’ın çağrısıyla, parti destekçilerinden binlerce hesap kullanıcı adlarına “yeşil nokta” ve “Türk bayrağı” işaretleri ekleyerek tweet atmaya devam etti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, sosyal medyada etik kurallara uyma vaadinde bulunanların, bunu profillerine yeşil nokta koyarak deklare etmelerini istedi.

Bu hesaplar incelediğinde, bazılarının yüksek olasılıkla merkezi olarak açılan trol & bot hesaplar oldukları, bir kısmınınsa “takibe takip” furyasından yararlanıp takipçi edinmek için yeşilleşen kişisel hesaplar olduğunu tespit edildiği görüldü.

YEŞİL NOKTA FURYASINA REKTÖRDE KATILDI

Mahir Ünal’ın çağrısıyla, daha çok AKP'lilerin rağbet ettiği "Yeşil Nokta" Twitter kullanıcılarının taktığı isme göre "Yeşil Top" furyasına Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar'da katıldı.

BİR REKTÖR, SOSYAL MEDYA HESABINA NEDEN "YEŞİL NOKTA"  KOYAR?

Rektör bunun cevabını muhtemelen "Sosyal medyada etik kurallara uyma vaadinde" bulunduğu için bu noktayı koyduğunu söyleyecektir.

Ama siyasi bir partinin başlattığı bu harekete dahil olması hiç etik olmadığı, tamamen taraf olma duygusu ile hareket ettiği değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim