Habererk / Özel Haber

Boğaziçi Üniversitesi olaylarında “devletin polisi” denilerek Türk polisini siyasi emellerine alet eden trollerin, AKP’li Zeynep Gül Yılmaz olayında “provokatör polis!..” demeleri büyük tepki çekti.

Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu’nun atanması sonrasında olaylar çıkmıştı.

Bu olaylara müdahale için Türk polisi Boğaziçi Üniversitesi’ni ablukaya almıştı.

Türk polisine sahip çıktığını iddia eden Ak trollerin “devletin polisi” dedikleri görülmüştü.

“DEVLETİN POLİSİ” DEMİŞLERDİ!

Hakan isimli trolün Boğaziçi olaylarında, “Devletin polisi Boğaziçi'nde öğrenci kovalamaya devam” dediği görüldü.

Göksel Öztürk isimli trolün ise, “Boğaziçi direniyor direnmesine de, polis devletin polisi, başımız sıkışınca hemen yardım ediyorlar, eylem yaparken devletin polisine saldırmak nedir? Olayları terörize etmeyin” İfadelerini kullandığı görüldü.

İŞTE AK TROLLERİN İKİYÜZLÜ TAVIRLARI: “PROVAKASYON POLİSLER ARAŞTIRILMALI”

Harun Ercan isimli trol, “Provakasyon. Polisler araştırılmalı” Şeklindeki tepki çeken ifadeleri kullandı.

Öznur Küçüker Sirene isimli trolün AKP’li Zeynep Gül Yılmaz’ın Türk polisine hakaretlerini, “Nerede kalmıştık? Şimdi asıl konumuza dönebiliriz. Gündem değiştirmek için kenarda köşede saklanan eski videolar da servis ediliyorsa, o zaman demektir ki bu kirli ihalenin peşini hiç bırakmamalıyız” şeklindeki ifadelerle edilen hakaretleri gündem değiştirme olarak nitelediği görüldü.

Buna benzer birçok ak trolün Türk polisiyle ilgili çelişkili bu tavırları büyük tepki çekti.

NE OLMUŞTU?

AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz'ın görevini yapan polis memuruna "Ekibine tükürürüm" dediği, ismini istediği polis memuruna "Şerefsiz, pislik" gibi hakaretler savurduğu görülüyor. Polis memuru bu olaydan sonra açığa alınmış, vekil Zeynep Gül Yılmaz ise olayı yalanlamıştı. Konuyla ilgili valilikten de açıklama geldi.

Kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Zeynep Gül Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Üzgünüm... Keşke kamuoyu böyle bir konu ile meşgul edilmeseydi. Arabamı durdurduğum ve kimlik gösterdiğim halde, yasalara aykırı ve kasıtlı bir şekilde maskesiz polisler tarafından yarım saat bekletilmemi ve maruz kaldığım hukuksuz muameleyi Aziz Milletimizin takdirine bırakıyorum.”

Editör: TE Bilişim