İstanbul, Bahçelievler'de bulunan bir AVM'de doktor olmayan kişiler tarafından diş bakımı standı açıldığı ve burada diş beyazlatma, diş temizliği gibi işlemler yapıldığı görüldü. Söz konusu uygulamaya tepki gösteren bir diş hekimi adayı ise, sığınmacı olan stant çalışanlarının saldırısına uğradı.

Üç ay sonra diş hekimliği fakültesinden mezun olacağını belirten Zeynep isimli Twitter kullanıcısı, Bahçelievler'deki bir AVM'de halk sağlığının nasıl hiçe sayıldığını paylaştı.

Zeynep isimli Twitter kullanıcısı, AVM'de 80 liraya diş beyazlatma işlemi yapıldığı söylenen standı çekerken sığınmacı çalışanlar tarafından itildiğini ve telefonunun elinden alındığını belirtti.

'Bizeynepvarmis' isimli Twitter hesabından paylaşılan mesajlar şöyle:

"Merhaba, hem bir Türk vatandaşı hem de mezuniyetine 3 ay kalmış bir diş hekimi adayı olarak bugün başımdan geçen bir olaydan bahsetmek istiyorum. Saat 15.30 civarı annemle Bahçelievler Metroport AVM'den alışveriş yaptım, AVM'den çıkarken ordaki standlardan birinden birinin çat pat Türkçesiyle "diş temizliği, beyazlatma yapalım" dediğini duydum. Dönüp "burda mı yapıyorsunuz?" diye sordum "evet, 80 lira sadece" dedi. "Doktor musunuz? Çalışma izniniz var mi?" diye sorunca da gerildi ve anlamadığım bir dilde bir şeyler söyleyerek uzaklaştı.

Sonradan anladım ki birilerini çağırmaya gitmis. Ben standa dikkatlice bakınca kreşuar, kavitron ucu, ayna ve sond olduğunu gördüm. Gördüklerimin fotoğrafını TDB'yle paylaşmak için çekerken başka biri geldi ve annemi ve beni itekleyerek bağırmaya başladı. Evet itekleyerek. Fiziksel olarak müdahalede bulunduğu için artik annem güvenlik diye birkaç kez bağırdı ancak kimse gelmedi. Bu noktadan sonra video çekmeye başladım. Video burda. Videodan ömründe böyle bir şeyle karşılaşmamış olan annemin ve benim gerginliğimizi anlayabilirsiniz.

Videoyu kapattıktan sonra telefonumu elimden çekip bir süre vermedi ve sileceksin diye bağırdı. Bu noktada güvenlik hala gelmemişti. Telefonumu elinden kurtarıp tam uzaklaşacakken bu sefer arkadan gelen yabancı bir erkek telefonumu elimden alıp üzerimize yürüdü.

Annemin ve benim korkumu tahmin edebilirsiniz. Nihayet güvenlik gelince telefonumu gasp eden kişi geri verdi. Ama size sormak istiyorum şimdi bu insanlar AVM'nin ortasında diş taşı temizliği ve diş beyazlatma işlemi yapmk için izini nereden almış?

Almamışsa İstanbul'un göbeğinde bir AVM'de nasıl bu kadar rahat davranabiliyor ve AVM yönetimi buna nasıl izin veriyor? Halk sağlığıyla oynamak bu kadar kolay mı? Bunlar kim ki diş taşı temizliği yapıyor?

AVM yönetiminden Lübnanlı olduğunu öğrendiğim bu kişiler benim ülkemde bana nasıl saldırıyor ve nasıl telefonumun gasp ediyor? Biz bu şehir eşkıyalarıyla yaşamaya mecbur muyuz?"

"İLGİLİLER HAKKINDA GEREKLİ SORUŞTURMALAR BAŞLADI"

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ekipleri devreye girdi. Yapılan incelemeler sonrası stant kapatılırken, sahiplerine idari para cezası verildi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Bir diş hekimi arkadaşım WhatsApp'tan bana bu genç meslektaşımın tweetini atmıştı. İnceleyip baktık ki, olay tatsız bir olay. Hemen ilgili birimlerimize, zabıtaya, ilçe sağlık müdürlüğüne bilgi verdik. Onlar da gittiler, baktılar, incelediler. O standı oradan kaldırttılar. Ayrıca AVM yöneticileri, işletmecisi hakkında da gerekli işlemler başladı. Burada üzücü olan biliyorsunuz tıp kanununa göre ağız içine veya vücudun herhangi bir yerine doktor, tabip veya diş hekimi arkadaşlar müdahale edebiliyor. Hatta diş hekimliğinde; diş teknikerlerimiz, protez uzmanlarımız var, protez teknisyenlerimiz var. Onlar bile ağız içine işlem yapamazlar. Ben, genç meslektaşımızı da aradım. Üzülmüş birazcık da ürkmüş. Bir de tuhaf olan hem yaptıkları yanlış, hem de genç meslektaşımıza karşı itiş kakış, elinden telefonu almak... Amiyane tabirle kabadayılık yapıyorlar. Sonra oradan AVM'nin güvenliği geliyor. Sonra telefonlarını alıyorlar. Arkadaşlarımız, ilçe sağlık müdürlüğü, biz, emniyet gerekli tedbirleri aldı. İlgililer hakkında gerekli soruşturmalar başladı. Genç arkadaşımızı hem cesaretinden dolayı hem bilinçli olmasından dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim