10 Kasım sabahı…

Herkes Atatürk'ün yanındaydı… Çaresizlik ve üzüntü içinde bekliyorlardı. Hasan Rıza Soyak, Kılıç Ali'ye şöyle dedi: “Kılıç bak, koskoca bir tarih göçüyor.”

Atatürk yanındakilere son kez o güzel mavi gözleriyle baktı. Herkes ağlıyordu. Başını yana çevirdi, gözleri kapandı. Son nöbet defterine şu satırlar yazıldı: “Saat 09.05'te vefat etmiştir.”

O gözlerini hayata kapadığında, tüm ülkede matem vardı. Tek duyulan, Ata'sına sevgiyle bağlı bir ulusun gözyaşlarına karışan hıçkırık sesleriydi. Bizlere emanet ettiği bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nde, fikirleri, devrimleri ve aziz hatırasıyla hâlâ yaşıyor ve sonsuza dek yaşayacak.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün yurdun dört bir yanında anılıyor. Bugün her 10 Kasım’da olduğu gibi vatandaş Atatürk’ü anmak için akan trafikte otomobilini durdurdu, yaptıkları işe ara verdi ve saygı duruşu için hazır ola geçti.

İstanbul'da vatandaşlar, kentin farklı ilçelerindeki meydanlarında, boğaz köprülerinde seyir halindeki araçlarından inerek, toplu taşıma araçlarında, duraklarda, üst geçitlerde, okullarda Ulu Önder Atatürk'ü ebediyete intikalinin 83'üncü yılında andı.

Boğaz hattındaki vapurlar  ile tekneler sirenlerini çaldı.

TÜRK MİLLETİ ATASINI BÖYLE ANDI:

Editör: TE Bilişim