Haber Global kanalında Buket Aydın ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında geçen kitap diyalogu sosyal medyanın diline düştü.

"Akademik çevrelerde çok ses getiren Stratejik Derinlik adlı bir kitabınız var" diyerek söze başlayan Buket Aydın, "Çok değişik bir şey anlatmak istiyorum" diyerek Yunanistan'a gittiği sırada bindiği takside Ahmet Davutoğlu'nun kitabını gördüğünü söyledi. Buket Aydın, "Taksiyi kullanan beyefendiye sordum. Bu kitabı mı okuyorsunuz? Tabi İngilizce çevirisiydi, Yunanca değil İngilizce. Şoför evet dedi" diyerek anısı anlattı.

Buket Aydın'ın sözünü kesen Davutoğlu ise "Yunancadır, İngilizce'ye çevirisine izin vermedim" dedi. Kitabın Yunanca çevirisinin en çok satan kitaplar arasına girdiğini söyleyen Davutoğlu "Stratejik Derinlik'in 12 dile çevirisi yapıldı. İngilizce çevirisini o sırada devlet görevlisi olduğum için ki çok sayıda yayınevi talip olduğu halde izin vermedim. Birçok ülke ile ilgili analiz var çünkü orada. Ama bu sene Japoncaya da çevrildi ve 20 yıl sonra Jayonya'da da yayınlandı, geniş yankı buldu. Rusça, Arapça, Yunanca, Bulgarca, Sırpça, Macarca ve birçok dile çevrildi" diyerek Buket Aydın'ı düzeltti. Davutoğlu, saydığı ülkeler arasında ABD ya da İngiltere'yi eklemedi.

Buket Aydın ise kitabın kapağının İngilizce olduğunu, öyle hatırladığında ısrar etti.

BUKET AYDIN’IN KILIÇDAROĞLU’NA GÜLÜŞÜ GÜNDEM OLMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart sürecinde Kanal D’de Buket Aydın’ın konuğu olmuştu.

Programda, CHP Lideri; partisinin İstanbul, Ankara, Bursa, Adana ve Mersin’i kesinlikle kazanacağını söyledi.

“BEN GERÇEKLERİ SÖYLÜYORUM”

“Bütün bunları alacağız, ben gerçeği söylüyorum size.” diyen Kılıçdaroğlu, gazeteci Buket Aydın’a, kahkaha üzerine kahkaha attırdı.

YENİDEN HEDEF OLDU

Kılıçdaroğlu’nun seçim iddialarını gülerek karşılayan Buket Aydın, sosyal medyada yeniden CHP’lilerin hedefi haline geldi. Çünkü CHP, Kılıçdaroğlu’nun söylediği şehirlerin hemen hepsinde, başarılı bir performans ortaya koydu.

Editör: TE Bilişim