Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Bülenç Arınç Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sunduğu programda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Berat Albayrak'ın istifasıyla ilgili de konuştu.

İKİ İFADE DE YALANDIR

Bülent Arınç, istifa meselesinde dahli olduğuna dair haberleri yalanlayarak “İki iddia da külliyen yalandır. İkisinin de doğru olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Tamamıyla diyemem. Tamamıyla değil şüphesiz. Bir tanesi ben demişim ki 'Bu böyle devam edecek olursa bakanla ve bugünkü yönetimle Hazine Maliye açısından. AK Parti'den 30-40 milletvekili ayrılacak onlar da filan partiye gidecekler. Cumhurbaşkanı bunu duyunca fevkalade üzülmüş ve endişe etmiş. Süleyman Soylu Bey'e sen bunu araştır demiş. O da doğrulayınca güya böyle bir görevden alma olmuş'. Külliyen yalan. Böyle bir şey ne konuşuldu ne bir başkasının konuşmasına şahit oldum. Ama buna cevap vermek bir tenezzül meselesiydi" ifadelerini kullandı.

İSMEN ZİKREDEREK BAHSETMEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kenara çektiği ve Berat Albayrak konusunda kendisini uyardığı iddiasını da yalanlayan Arınç, "İkinci konu da bir gazeteci yazdı aramızdaki ağabey-kardeş ilişkisinden de bahsederek kendilerini bir kenara davet edip, 'Bak, iş böyle böyle demişim ve kendisini uyarmışım.' Bir defa şunu rahatlıkla söyleyeyim İstişare Kurulu'nda bu tür konular isim zikredilerek konuşulmaz. İsim zikredilerek konuşulması da aykırı bence. Yani ismi geçen kişinin Sayın Cumhurbaşkanımızla aile içi yakınlığını bilen birisi olarak ismen zikrederek böyle bir şeyden bahsedemem" dedi.

Editör: TE Bilişim