Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

“Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 4.10.2017 tarihinde yapılan “Bayrağa Saygı” yürüyüşü öncesinde öğrenci arkadaşlarımız tarafından Bozok Üniversitesi’nin ilgili birimlerine yürüyüş izni ile ilgili dilekçe yazılmıştır.

Üniversitemiz Genel Sekreteri Güsamettin Erdoğan bu yürüyüşü engellemeye çalışarak, öğrenci kardeşlerimize “burada bu bayrağı açtırmam ve bayrakla bu yürüyüşe asla izin vermem” şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Emniyet birimlerine sanki okulda terör yürüyüşü yapılacakmışçasına asılsız ihbarlarda bulunarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli polisiyle vatan, millet ve bayrak sevdalısı gençlerimizi karşı karşıya getirmeye çalışmıştır.

Burada Üniversite Genel Sekreterine şu soruları sormak istiyorum “Üniversitede ben bu bayrağı açtırmam” diyerek talihsiz bir ifade kullandığı şehitlerimizin kanıyla bezenen al bayrağımızı açtırmayacaksın da hangi bayrağı astıracaksın ya da hangi bayrakla yürümeye izin vereceksin?

Üniversitede geçmiş dönemde FETÖ’cü vatan haini hocalar ve onların yönlendirmiş olduğu öğrenciler vatanı milleti bölmek için faaliyetler gösterirken güvenlik güçlerine haber vermek neden hiç aklına gelmedi?

Sözde öğrenci özde ise PKK’lı vatan haini öğrenciler okulun duvarlarına bölücü yazılar yazarken neden güvenlik güçleri çağrılmadı ya da üniversite önünde PKK paçavralarını boyunlarına asarak halaylar çeken PKK sempatizanlarına müdahale edilmesi istenmedi?

Öğrenim gören kardeşlerimize Bozok Üniversitesi babanın çiftliğiymiş gibi “Bu üniversite benim burada benim lafım geçer” diyerek ekabirlik yapıyorsun ama bilmiş ol ki baki olan yalnızca Allahtır ve Mülk yalnızca onundur.

Bütün makamlar geçicidir. Muhim olan gökkubbede hoş bir sâda bırakabilmektir.

Ancak sen kendine çeki düzen vermediğin müddetçe “Bayrak düşmanı”, “PKK ve FETÖ sevici” olarak anılacağını bilmelisin. Biz o bayrak uğruna binlerce şehit veren bir hareketin mensupları ve varisleriyiz. Şerefli Türk bayrağını her zaman her yerde açabilecek kudretteyiz ve bunun bedeli ne ise ağabeylerimiz gibi ödemeye hazırız.

Kamuoyuna saygılarımla.”

Editör: TE Bilişim