İlk yazısına burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz

MHP Burdur Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Yavuz Mehmet Kaya MHP'nin anayasa değişikliğine destek vermesine tepki göstermiş ve Devlet Bahçeli’nin partiden ihraç edilmesini istemişti.

Tabandan yükselen hayır seslerine kulak vermeyen,teşkilatlardan gelen istifaları görmezden gelen MHP, Yavuz Mehmet Kaya’nın partiden ihraç edilmesine karar verilmişti.

İhraç edildikten sonra düzenlediği basın toplantısında, belediye meclisi üyeliğine artık bağımsız olarak devam edeceğini açıkladı. Milliyetçi Hareket Partisinin şu anki durumunu ağır sözlerle eleştiren yavuz Mehmet Kaya şöyle konuştu:
“Bugün onurlu daha güzel bir güne sizlerle merhaba demek, yeni ufuklara yelken açmak üzere bir araya geldik. Başkanlık sistemi ya da Partili Cumhurbaşkanlığı MHP’nin genel politikasına aykırıdır. Hatta partili Cumhurbaşkanlığına evet diyen tüm Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli için bu durum bir ihraç sebebidir demiştim” dedi.

‘ZENNELER İLE SİYASET YAPILMAZ’

Ve diyorum ki, Ulu Önder Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözünü kullanıp takiyye yapan, Türk Milliyetçilerini ayaklar altına alanlarla işbirliği yapan, davasına ihanet eden, yaptığı gaflar ile ülkeyi yanlışa sürükleyen, adeta etek giyen zennelerin düştüğü gülünç duruma düşenler ile siyaset yapmak yanlıştır.

SUSAN DİLSİZ ŞEYTAN, PRANGA VURAMAZSINIZ

Cumhurbaşkanı’nı anayasal zemine çekemeyen bir zat, Cumhurbaşkanlığı sisteminde Anayasanın ilk dört maddesinin değiştirilmesine müsaade etmeyeceğim söylemi ile takiyye yapmakta ve vatansever ülkücüleri kandırmaktadır. Daha sen TBMM.de Cumhuriyeti, Parlamenter Sistemi savunamıyorsun çok yazık. Emir verip susturacağını düşünüyorsan yanılıyorsun! Yanlış karşısında susan dilsiz şeytandır. Partiden geçici bir süre ihraç ettirebilirsiniz ama ruhumdaki milliyetçiliğe asla pranga vuramayacaksınız.

SİZİ KULLANACAKLAR

Seçim meydanlarında AKP ve CHP’ne ağıza alınmayacak çamurları atan, ülküsüne sahip çıkan dava adamlarını teşkilatta budayan, delege iradesinden korktuğu için ayak oyunları ile teşkilatları görevden alan siz demokrasi korkaklarının aldığı ihraç kararı sonrası Burdur Milliyetçi Hareket Partisi Üyeliğim sona ermiştir. Bilge adam koltuk değnekliğini bırakıp kendine gelmeli ve demokrasinin olmazsa olmazı kurultay ile MHP’ni emin ellere acilen bırakmalıdır. Dürüst ve mert siyasetinden korktuğunuz ak saçlılar, kara bıyıklılar, Asenalar, Meral Akşener, Sinan Ogan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Selim Kaptanoğlu ve hepsi birbirinden değerli ülkücü dava arkadaşlarını toptan suçlama politikanız, tarihin siyaset çöplüğüne sizi mahkum ederken, ipine sarıldıklarınız ise sizi kullanıp çöpe atacaktır. MHP’yi 48. Yıl dönümünde yok edemeyeceksiniz”

BARO BAŞKANLARI, BİREYSEL ANAYASA DEĞİŞTİRİLİR Mİ?

Konuşmasında Baro Başkanlarına seslenen Belediye Meclisi Üyesi Yavuz Mehmet Kaya, “Bireysel istek üzerine Anayasanın değiştirilmesi doğru değildir. Partili Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığına halel getirecektir. Bağımsız yargıya darbe vuracaktır. Hukuk çevrelerinin, Anayasa profesörlerinin görüşü alınmadan hazırlanan yasa yanlıştır. Baro Başkanları bu konuda milleti neden aydınlatmıyorlar?” dedi.

ÜLKÜCÜ TABANIN YÜZDE 99’U HAYIR DİYECEK!
Referandumda Ülkücü tabanın yüzde 99’unun hayır diyeceğini vurgulayan Yavuz Kaya, “Özellikle 16. Maddesi ile Cumhurbaşkanına Türkiye’yi eyaletlere bölme yetkisi veren bir Anayasadır. Genel Başkan hata yapsın, cezasını taban çeksin, koltuklar ölünceye kadar padişah gibi diktatörlerin elinde olsun işte bu anlayış ülkeyi felakete götürür. Türkiye Cumhuriyeti adı gibi Cumhuriyetin faziletleri ile dopdoludur. Ülkücü tabanın yüzde 99’u hayır oyu verecektir” ifadelerini kullandı.

RUHUMDAKİ MİLLİYETÇİLİĞE ASLA PRANGA VURAMAYACAKSINIZ

Parti ihracıyla ilgili konuşmasını sürdüren Yavuz Kaya, “Elif gibi dimdik durup Milliyetçi Hareket Partisinde görevimi bu güne kadar layıkıyla sürdürdüm. Ayrılık ortamını sağlayanlar, Ülkücülüğün anlamını dahi bilmeyen atadığın il başkanın asla ülkücülüğümü sorgulayamaz. Haddi de değildir, tekelinde de değildir. Türk Milliyetçisi dava arkadaşlarım ile birlikte MHP de siyaset yapmam, diğer 11 arkadaşım ile birlikte engellenmiştir. Üstünü okutmadan acele ile kendilerine attırılan imzadan dolayı pişmanlık duyan onurlu ülkücü dava arkadaşlarım da müsterih olsunlar. Kendilerini tek tek biliyorum. Tarihler önemlidir. Atanmış kukla İl yönetiminin aldığı hatalı, uyduruk, düzmece karara Konya İl Disiplin kurulu da demokratik olmayan uygulama ve baskıcı bir yönetim anlayışı ile uymuştur.

MEVLAM, TÜRK MİLLETİ VE ATATÜRK

Bu günden sonra Burdur Halkının teveccüh gösterip bana verdiği bu onurlu Belediye Meclisi Üyeliği görevimi yine Atatürkçü çizgide, önce Türk Milleti, sonra partim anlayışı ile temiz, dürüst, yiğit siyasetçi damgası ile sürdüreceğim. Yaptığım çalışmaları zaman içerisinde yeri geldikçe siz basın mensupları ile Burdur Halkına duyuracağım. Ülkücü, dava adamı onurlu insanlara selam olsun, onların haklarını savundum, yüzlerini kara çıkartmadım, varsa hakları helal etsinler. Yeter ki Allah utandırmasın. Mevlam neylerse eyler, güzel eyler, her şeyin en hayırlısını eyler diyor saygılar sunuyorum. Elbab’da şehit olan askerlerimizi rahmetle anıyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun Allah sabırlar versin” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim