Yıldırım, "Titiz çalışmalar sonunda, bunların başka bir programa girmelerine rağmen, o programdan, bilgileri, haberleri olmadan ByLock'a yönlendirildikleri ortaya çıktı. Bunu dikkate aldık, incelettik ve bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Edirne İl Kongresi'ne katıldı. ByLock'a yönlendirilen 11 bin 480 mağdur hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, tuzağın kendileri tarafından ortaya çıkarıldığı söyledi. Yıldırım'ın Bylock tuzağının sivil iradenin çalışmalarıyla ortaya çıktığından bahsetmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Başbakan Binali Yıldırım Edirne'de yaptığı konuşmada ByLock'la ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz ByLock nedeniyle memuriyetten çıkarılanlar oldu, haklarında kovuşturma, soruşturma başlatılanlar oldu ama yapılan titiz çalışmalar sonunda, bunların başka bir programa girmelerine rağmen, o programdan, bilgileri, haberleri olmadan ByLock'a yönlendirildikleri ortaya çıktı. Bunu dikkate aldık, incelettik ve bu şekilde mağdur olanların haklarını iade ettik."

AKP SÖZCÜSÜ DE GÖRMEZDEN GELDİ

AKP Sözcüsü Mahir Ünal da dün MKYK sonrası yaptığı açıklamada ByLock'taki tuzağın ortaya çıkmasını yetkililerin çalışmasına bağlamışı. Ünal, "Bizim tek bir amacımız var; adalet, adalet, adalet... Adaleti muhafaza ettiğimiz için 15 yıldır iktidardayız." ifadelerini kullanmıştı.

Ünal'ın açıklamasında Aktaş, Peksayar ve Beşikçi'nin çalışmalarından bahsetmemesi ise dikkatlerden kaçmamıştı.

TUZAK NASIL ÇÖZÜLMÜŞTÜ?

Saadet Partisi Antalya İl Başkan Yardımcısı Avukat Ali Aktaş ve iki adli bilişimuzmanı Koray Peksayar ile Tuncay Beşikçi'nin aylarca süren gayretli çalışmaları sonucu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun da haftalık basın toplantılarında konuyu gündeme taşımasından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün 11 bin 480 GSM numarasını kullanıcılarının iradeleri dışında örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’a yönlendirdiğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim