Haberde dönemin İç İşleri Bakını Meral Akşener’in Alaattin Çakıcı’ya yer değiştirmesi için haber gönderdiği belirtiliyordu.

Haber “Alaattin Çakıcı'dan bir iddia daha: Akşener, İçişleri Bakanı'yken bana yer değiştirmem için mesaj gönderdi” başlığı ile yayınlanmıştı.

Haber içeriğinde ise şu ifadelere yer verilmişti

“Çakıcı'ya mesaj

Henüz 'Çakıcı-Aşık muhabbetinin şoku geçmeden ortaya bir kaset daha çıktı. İki gün önce 'Çakıcı Aşık muhabbetini deşifre eden Uğur Dündar yönetimindeki Kanal D, dün de bir MİT operasyonuna karşı Çakıcı'yı bu kez eski İçişleri Bakan Meral Akşener'in uyardığı iddiasını içeren bir bant yayımladı.

'İstifa ederim' demişti

İki gün önce yine Kanal D'de yayımlanan bir kasette, Çakıcı, Akşener'i ima edip kendisiyle ilgili gizli bir görüşmeden, bir kadın bakan aracılığıyla haberdar edildiğini ve hemen bulunduğu yeri değiştirdiğini söylüyordu. Bunun üzerine Akşener, iddianın kanıtlanması halinde siyaseti bırakacağını açıklamıştı.

Eymür yakalayacaktı

Kanal D'nin dün akşam yayımladığı bantta Çakıcı, Akşener'in adını bu kez açıkça zikrediyor. Çakıcı’nın anlatımına göre, Akşener, MİT Terörle Mücadele Daire Başkanı Mehmet Eymür'un Çakıcı'ya operasyon düzenleyeceğini öğrenip bunu bir akrabası aracılığıyla Çakıcı'ya iletiyor ve operasyon suya düşüyor.

Çakıcı’nın iddiaları üzerine Meral Akşener'in alacağı tavır merak konusu.”

AKŞENER’DEN BOMBA AÇIKLAMALAR

Radikal’de yayınlanan haberden üç gün sonra 29 Eylül 1998’de Hürriyet’te açıklama yapan Akşener Çakıcı’yı kendisinin yakalatmak istediği ama ANAP’ın bunu engellediğini açıkladıktan sonra, Kürşat Yılmaz’ı da kendisinin yakalattığını açıklamıştı.

Akşener, Alaattin Çakıcı'nın yakalanması için Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderilen polisleri engellediğine ilişkin haberleri yalanlarken, Hürriyet'e müthiş bir iddiada bulundu. Akşener, Çakıcı'nın yakalanması için ABD'ye polis ekibini kendisinin gönderdiğini vurguladı ve ‘‘Ancak operasyonu ANAP durdurdu. Çakıcı'nın yakalanmaması için ABD'deki polisler ANAP iktidarında geri çekildi’’ dedi.

Hürriyet Gazetesine konuşan Akşener şunları ifade etmişti ‘‘Talimatı veren benim. Sadece Çakıcı için değil, bütün mafya babaları için o dönemde talimat veren benim. Ekibi ben gönderdim. Devletin resmi belgelerinde bu açık bir şekilde vardır. Benim ABD'ye gönderdiğim polislerin uçak biletlerinin tarihi araştırılırsa, bu gerçek bu şekilde bile öğrenilebilir. İspat etmek çok kolay. Kürşat Yılmaz da bizim dönemimizde Türkiye'de yakalandı ama bunların döneminde kaçtı.’’

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ekip-gonderdim-anap-durdurdu-39040481

Editör: TE Bilişim