Uzun yıllar Damat Ferit vatan haini gibi gösterilmektedir. Hudutları Halep'ten Musul, Kerkük Süleymaniye'ye  kadar Türkmen ile olduğu Mondros'ta tescillenip Lozan'da askıya alınmıştır. Irak İngiliz hakimiyetinde iken İngilizler şeyh Kürt Ubadullahı Irak kralı yapmayı bir müddet düşünmüştür tehlikeli olduğunu görerek Barzon Aşireti de emrinde olduğunu bilindiği için sömürgesi olan Hindistan'a sürülmüştür. Sonradan Suriye'de olan Şerif Hüseyin'in oğlu Faysal'ı getirterek Irak kralı yapmıştır.

Daha sonra Osmanlı harbiyesinde yetişip birinci Dünya harbinde Şerif Hüseyin ve İngilizlerle birlikte hareket eden Nuri Sait Paşa'da başkanlığına İngilizler tarafından getirtilmiştir. Petrolün milli gelirlerinden az payı alan Irak halkı için İngiltere'ye giden Kral Faysal diretmeleriyle milli gelir %50'ye çıkarmıştır Irak adına, ne yazık ki Cenevre'de bir  otel odasında kahvesine zehir konularak İngiliz gizli servisi tarafından öldürülmüştür. Oğlu birinci gazi Irak kralı olmuştur oda Nuri Sait ve İngilizler tarafından trafik kazasında öldürülmüştür. General Abdülkerim Kasım ihtilal yaparak bir buçuk yaşındaki ikinci Faysalı ve Osmanlı'ya ihanet eden İngilizlerle işbirliği yapan Şerif Hüseyin'in Faysal'dan gelen kolu ve Nuri Sait'in sonu idamla neticelenmiştir. Irak'ta yaşayan üç ana unsur Araplar, Kürtler ve Türkmenler Boğazdan aşireti Nakşibendi Halidiye koluna mensuptur. Barzan aşiretinin reisi 1905 ve 1906 yıllarında Irak'ın kuzeyinde Osmanlı'ya karşı gelerek isyan etmiştir.

Barzanilerin büyük dedeleri 1906'da Osmanlı tarafından idam edilmiştir. Faysal ve general Abdülkerim Kasım'dan sonra BAAS Partisi  iktidara geldikten sonra uzun zaman süreci içerisinde ki Musul, Kerkük, Süleymaniye'de ki Türkmenler Basra'ya  sürülmüştür. 28 Türk bilim adamı idam edilmiştir sadece içlerinden kurtulan bilim adamları Genel Sekreteri Sait Ketene hayatını kurtarmıştır ve Türkiye'ye gelmiştir. Kuzeydeki Kürt bölgesinde İngilizler çekildikten sonra Irak birleşmiş milletlerle bağımsız devlet olduktan sonra kuzeydeki Kürtler sürekli Irak yönetimiyle Burka gerilla savaşı yaparak sıkıştıkları zaman Türk topraklarında saklanıyorlardır. Molla Mustafa Barzani ve babası Türkiye'de haklarında idam cezası varken her ikisi de farklı bölgelerde devlet onlara kucak açmıştır.

Her sıkıştıklarında güneyden ülkemize girmelerine engel olunmuyordu. 1946'da İran'da Kürt Muhabat Cumhuriyeti'nin kurulduğu zaman Molla Mustafa Barzani'ye 500 tane silahlı adam ile İran'daki Kürt Federe Devleti'ne Milli Savunma Bakanı olarak atandı. İngiliz ve Amerikalıların yardımıyla İran'la bu federe devleti 11 ay üzerine yerle bir ettiler. Molla Mustafa Barzani de bazı adamlarıyla Stalin döneminde Rusya'ya sığınarak on yıl orada ikamet etmek kaydıyla yedi yıl Stalin döneminde üç yılda Kurcaf döneminde askeri ve siyasi eğitimi alarak Sovyetlerin desteğini almak kaydıyla Irak'a dönerek Irak yönetimine karşı terörist mücadelesine karşı tedavi mücadelesine devam ederken oğlu İdris'le birlikte bu mücadeleye devam ederek hem Irak hem İran da terörist faaliyetlerine devam ediyorlardı. Arkalarında Amerikalılar İngilizler ve İsrail vardı ne zaman Irak ile İran arasındaki uluslararası problemi ABD ve İngiltere onları barıştırınca Molla Mustafa Barzani hemen ortada kalmak kaydıyla uzun yıllar Irak'ta sesleri çıkmadı.  Saddam döneminde.Sadece Amerikalılar Molla Mustafa Barzani kanser hastası olduğu için 1973'de tedavi ettirmek için Amerika'ya getirdiler.Orada öldü.Bu uzun süreç olan Saddam'ın döneminde Türkmenlerin yüzde yirmisini BAAS rejimi telef etti.O zaman dünya ve batı Türkmenlerin katledilmesine ses çıkarmıyordu.Birinci Körfez Savaş'ında Amerikalılar ve İngilizler Kürtlere bir tampon bölge oluşturarak beş bin Kürdü Amerika'ya getirip eğitip tekrar Irak'a göndermek kaydıyla bugünkü Özerk Kürt devletinin temellerini Amerikalılar ve hiçbir dönem onlardan kopmayan İsrailliler attı.İkinci Körfez Savaşı'ndan sonra Musul ve Kerkük'te,Süleymaniye'de ABD ve İngilizler önderliğinde Kürtler Türkmen nüfusunu oralara yerleşerek azınlığa düşürdüler. ABD'nin, İngiltere'nin ve Avrupa Birliği'nin en büyük hayali halen devam etmekte olan Suriye iç savaşı sonucunda Kuzey Irak'tan başlayıp Laskiye veyahut Halep'ten denize çıkarıp İsrail'in güvenliği için gri bir İsrail Kürt devletinin oluşumu için tüm insani değerleri yok sayarak tüm katliamlarına devam etmektedirler.

Evet Barzani, TSK ile birlikte PKK Talabani güçlerine karşı 90'lı yılların ortasında mücadele etti. Kendi istekleri doğrultusunda değil ABD'nin emri ile Talabani her ne kadar Türkiye'ye gelip gitse de genlerinde büyük dedelerinin 1906'da Osmanlı'da idam edilişini asla unutmamaktadır. Aslı olan Irak dörde bölünmekten üçe bölüp Türkmen illerini Arap'ın ve Kürt'ün eline bırakan ABD ve İsrail'dir.Irak'ın genelinde 3.700.000Türkmen yasamaktadır.ABD'nin ve Batı'nın en büyük hayali Türkiye'yi bölmek için 15 Temmuz'da provasını yaptılar.Başarılı olamadılar.Su anda gri İsrail devleti Laskiye ve Halep'le birleştiği zaman aylar evveline dayanan çalışmalarında 250.000 düzenli bir ordu en gelişmiş silahlar verilerek PKK-PYD'yi de kullanarak ikinci aşaması Türkiye'de devletine gönülden bağlı olmayan terörist zihniyetlilerle birlikte ülkemiz üzerindeki bypass düşünceleri hep olacaktır.

Barzani denen tilki görünümlü bu çakal bir Siyonist uşağıdır.ABD'nin tasmalı köpeğidir.Unutmasın ki her dönem onlara aziz milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti devleti hep sahip çıkmıştır.

ABD ve batının şunu unutmaması gerekli.Referanduma karşıyız diyorlar ama Barzani'nin bağımsızlığını destekliyorlar.Ayni Membiç'te Fırat'ın doğusuna çekilecek dediler.Rakka'ya soktular.Batı ve ABD şunu unutmamalı Türkmenler yalnız değildir. Bu ülkede,Türkiye Cumhuriyeti Ortadoğu'da hiçbir devletle karıştırırsa Irak bataklığından çıkamadılar. Anadolu onlara 1920'li yıllarda mezar olduğu gibi bu topraklara ayak bastıkları an isterse bir milyon askeri ile bu topraklarda bataklığa gömülüp dünya liderliği Çin'e veyahut Rusya'ya kaptırılabilir.ABD ve batı hiç mi arşivlerinizde Türk devletini,Selçuklu'yu,Osmanlı'yı araştırmadınız. Barzani referanduma gidebilir. 3.700.000 Türkmeni aziz Türk milleti size yedirir mi ? Gri İsrail devletinin kuruluşu Türkiye'nin birinci derecede bekasını tehdit etmekte olduğunu unuttun mu ? Unutma fillerle yatağa giriyorsun ya fillerin altında ezilirsin bin yıldır akrabalık bağın olan aziz Türk milleti ve devleti seni yerle bir eder.

Selam olsun adil ve adaletten yana olan tüm insanlara,aziz Türk milletine, Irak ve Suriye'de olan Türkmenlere şunu söylemek isterim.

Yalnız değilsiniz.

 Balkanlarda,Ortadoğu'da,Kafkasya'da güçlü olan Türk devleti sizinledir.insanoğlunun belleği teknoloji gelişince eski arşivlere hiç ilgi duymuyor.

Tarihte yaşadıklarını belleğinde çok çabuk unutuyorlar. Tarihini unutan ceddini inkar etmiştir.Başka milletleri saygı duymayan,üst akil denen o firavunlar bunu kafalarına sokmalı.Onlar kendi milletlerine savaştaki kaybettikleri evlatlarına hiç saygı duymuyorlar.Onların saygısı para ve Siyonizm'e ve masonluğa hizmetten öteye geçmemektedir.

Alaattin Çakıcı

Editör: TE Bilişim