Sayın kamuoyuna ve sevenlerime

İsrail'le ilgili yazmış olduğum yazıda satır aralarında çok değişik yerlerden vermiş olduğum mesajlar dahilinde bazılarının dikkatinden kaçmıştır.

Bir arkadaş diyor ki abi; Araplarla ile ilgili lütfen kitap okursan Arapların Türklere yaptığı zulmü daha iyi anlarsın, kaç yaşında olduğunu bilmiyorum, gençsin senin 60 senede okuyacağın bileceğin ömrünün yetmeyeceği 3 bin tane kitap okudum, 49 yılda ülkemde ve dünyanın her yerinde kitap okudum senin evinde pozitif ilimlerden İslam tarihinde 5 bin tane kitap var mı?, hayatım boyunca 3 bin tane değişik içerikte kitap okudum.

Dünyayı 2 buçuk defa dolaştım at gözlüğü ile değil, dünyanın bütün kıtalarına ayak bastım 130'un üzerinde ülke dolaştım, güneşlenmeye gitmedim içki içmeye gitmedim. Sana bazı şeyleri hatırlatmak isterim; Cumhuriyet tarihini dizayn edenlerin bazılarının gözünden kaçmıştır, ama bunlar devletimizin arşivlerinde mevcuttur.

1. Dünya harbine bizi sokan 4 kişiden 3'ünün mason olduğunu biliyor musun?, ve bunlardan bir tanesi babası müderris, dedesi de deli ormanlıda bir dini alimdi bir yıl hukuk mektebinde okuduktan sonra PTT görevlisi olarak Makedonya'ya tayin edilen Talat paşa son derece namuslu, onurlu ve şerefli idi ama ne yazık ki masondu. Öbürü Cavit bey diğer masundu İttihat ve Terakki'nin askeri kanadının en güçlü iki adamından biri Cemal paşa tehcirde Ermenilere çok büyük yardım yaparken Suriye'de aynı Cemal paşa 11 tane güçlü aşiret reisinin ya kendisini, ya çocuklarını idam ettirdiğini biliyor musun.

Suriye'de Osmanlı çekilirken Cemal paşanın yerine gelen ulu önder gazi Mustafa Kemal Dağılan orduyu Şam'da toplayarak sırtını Toroslara vererek İngilizlerin Türk düşmanı olan şerif Hüseyin'in çapulcuları ve İngilizleri hüsrana uğrattığı İngilizlere karşı en son onurlu bir direniştir. Ve bir sürü İngiliz ve Şerif Hüseyin'in çapulcu takımı yok edilmiştir.

Askerin bir bölümü terhis edilerek silah ve mühimmatı Kilis milletvekili ile Kilis'e göndermiştir.

Antep, Urfa ve Maraş'a gelen tüm silahlar Kilis üzerinden gelmiştir.

Antep, Urfa ve Maraş direnişinde kendiside Adana üzerinden İstanbul'a intikal etmiştir. Osmanlıya zarar veren Araplar Şerif Hüseyin ve adamları, Medine muhasarasında Kuzey Irak'ta Nuri Sait Paşa ile İngilizler işbirliği yapmak kaydıyla Osmanlıyı arkasından vururken bir Sünni aşireti reisi olan Sadun Paşa ve aşireti Osmanlı askerlerine önden yol açarak Anadolu'ya girmesini sağlamıştır.

Aynı Sadun Paşa Urfa müdafaasında mücadele etmiş büyük bir kahramandır.

Türkiye Cumhuriyetinde milletvekilliği yapmıştır.

Bu da bir Araptır biliyor musun, Suriye cephesinde bazı Arap köylerin dağılmış ve Şam'da dağılan orduyu Atatürk toplayarak amacı zayiat vermeden Toroslara varabilmekti.

Arap köyleri evlerinde bulunan her türlü küçük baş hayvanları ve yiyecekleri Osmanlı ordusuna sunduğunu biliyor musun?

Türkiye Cumhuriyetinin ve İslam dünyasının en hassas duygusu Mescidi Aksa'dır. Filistin'e gelince Çanakkale'den Filistin'e kaydırılan 125. Türk alayı tek neferine kadar alay sancağının açarak Filistin topraklarında hepsi hakkın şahadetine kavuşmuştur.

 Evet Şerif Hüseyin yanlısı, İngiliz yanlısı Filistinliler bir Türk evladını evlerinden içeriye alıp hayatını kurtarabilirlerdi.

Biz bunları bilmiyor muyuz zannediyordunuz.

Ama Filistinliler kadar orada yatan binlerce şehidimizin mezarı var.

 Şerif Hüseyin'in Nuri Said'in Cemal paşanın haksız yere idam ettirdiği Suriye'deki 11 Arap aşireti hatalarını 250 milyonluk bir Arap dünyasına hiç kimse mal edemez.

Her toplumda her dinden iyi insanda vardır, İslam toplumunda El-Kaide ve DAEŞ gibi İslam'ın ve insanlığın düşmanı olanlarda vardır, iyi müminde vardır.

Bu millet iktidar ve koltuk için birbirlerini ötekileştireceğine hilal veya yıldızın altında devleti savunmak iyi bir vatandaş olmanın gereği şeref ve namustur.

Sevenlerime saygılarımla arz ederim.

Alaattin Çakıcı

01.08.2017

Editör: TE Bilişim