Bolu F Tipi İnfaz Kurumu Müdürlüğü Kanalıyla UYAP Üzerinden Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na

20.02.2017 tarihinde cezaevinde tarafımda tebliğ edilen 57551099-207.06 E. 880/18185 sayılı yazıya cevaben; Müvekkilim sayın Alaattin Çakıcı’nın sevk ile ilgili hiçbir talebi yoktur.

Bu konuda edilmiş yemini vardır. Bu yemin olmasına rağmen 17.02.2017 tarihindeki doktor raporuna binaen UYAP kayıtlı düzenlenen belgede sanki müvekkilim sevk talep etmiş gibi üst yazı düzenlendi.

Oysa ki müvekkilin iradesi dışında doktor tarafından, ölüm riski nedeniyle rapor düzenlenmiş, bu rapor esas alınarak bakanlığa UYAP üzerinden bilgi amaçlı yazı yazılmıştır.

Ayrıca 20.02.2017 tarihi Adalet Bakanlığı’ndan gelen ilgili yazıda müvekkilin İstanbul’daki tedaviyi reddettiğinden bahsedilmiştir. İstanbul hava kirliliği yüksek, nem oranı ortalaması yıllık düzeyde %80 ile %90 seviyesinde olduğu için müvekkilimin burada tedavisi mümkün değildir.

Bu durumu, Adana Tıp Fakültesi’nin vermiş olduğu kurul raporunda sabittir.

Buna rağmen İstanbul L tipine gönderilmesinin emrini Mehmet Fatih Belviranlı vermiştir.

Genel müdür yardımcısı Mehmet Fatih Belviranlı emriyele, Sayın Alaattin Çakıcı’nın Kırıkkale’de kronik hastalıklarına rağmen diğer hastalıkları, o bölgenin havası iyi gelmesine rağmen, annesinden helallik alması için yollanan İstanbul’dan, nem oranı çok yüksek olan Tekirdağ F tipi ceza infaz kurumuna yollanmıştı. Buranın nem oranı sayın müvekkil için ölümcül seviye olan %80-%90 seviyelerindedir.

Buradan da yine nem oranı yüksek, havası kirli Edirne ve Bolu’ya, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Fatiht Belviranlı tarafından sevki gerçekleştirilmiştir. 20.02.2017 tarihinde sayın Mehmet Fatih Belviranlı tarafından yazılan sağlık durumuna ilişkin yazının sonuç kısmında müvekkilimin sağlık durumunun takip edilmesi, sağlık sorunlarına ilişkin durumunda derhal Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmesi ve bu konuda sayın Bakanlığın bilgilendirilmesi talep edilmiştir.

Bu talebe binaen 17 Şubat 2017 tarihli Bolu Valiliği 14.01.045 nolu hekimlik tarafından düzenlenen sağlık raporunda müvekkilin başta KOAH tan kaynaklı ve kirli nemli kuru havadan kaynaklı on altı hastalığın tetklendiği son süreçte ölüm riskinin ortaya çıktığı ve derhal havası temiz bol güneş alan nem oranı düşük tozsuz ve atmosferik kirliliği olmayan iklime sahip bölgelerde kalması uygundur diye belirtilmiştir.

Ayrıca bu durum daha önceki sağlık kurulu raporlarında müvekkil %45  nem oranının üzerinde kalamaz kalması ölümcül sonuçlar ortaya çıkarır denilerek belirtilmiştir.

Söz konusu raporlar tıp fakülteleri ve araştırma hastanelerinden alınmış olup müvekkilin sağlık dosyasında mevcuttur. Sayın müdürüm sayın Mehmet Fatih  Belviranlı söz konusu yazıdaki talebi üzerine, 17.02.2017 tarihli raporun eklenerek ivedilikle Bolu Cumhuriyet Başsavcılık kanalıyla bu durumun Adalet Bakanlığı Ceza ve ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne yollanmasını saygılarımla arz ederim.  

Av. Şerzan Sümer

20.02.2017  

Editör: TE Bilişim