İstanbul Ümraniye'deki camide Cuma vaazı veren İmam Hüseyin Güleç, Başkanlık referandumunda 'Hayır' oyu kullanacakları 'hainlikle' suçladı.

‘Evet’ propagandası ise camilere kadar girdi. Ümraniye Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç, 03 Şubat 2017 tarihinde Ümraniye İmes Sanayi Camii'nde verdiği Cuma vaazında Başkanlığa Hayır diyenleri gafillikle, hainlikle suçladı, AKP’nin icraatlarını sayarak ‘Evet’ propaganda yaptı.

İmam Güleç vaazında “Kötüye gidiyor işler diye esnafın moralini bozmaya çalışıyorlar. İşler kötüye gitmiyor, iyiye gidiyor, kötüye gidiyor diyenler kötüye gidiyor diyenlere bakacaksınız” ifadelerini kullanarak, ekonominin kötüye gittiğini söyleyenleri hedef aldı.

“GÖZLERİNİZ DİZLERİNİZE AKSIN…”

AKP döneminde açılan köprü ve otoyolların isimlerini sayan İmam Güleç “Bugünkü Hayırcılar, kimdir bunlar? Dünyanın en büyük havalimanını istemeyenler. Yavuz Selim Sultan Köprüsü'nü hazmedemeyenler. Gözünüze dizinize dursun dedi ya Başbakan durmasın gözleriniz dizlerinize aksın aksın. Utanmadan gezsin onlar. İşte bunlara karşı çıkanlar Marmaray, Avrasya ve Esenler istemeyen Hayırcılar bunlar işte Hayırcılar” ifadelerini kullandı.

İmamın Cuma vaazındaki ifadelerini TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Hükümet, yaptığı açıklamalarla referandumda ‘Hayır’ oyu kullanacakları hedef alıyor. Bu bizzat en üst ağzılardan yapılıyor. Sokaklarda ‘Hayır’ bildirileri dağıtanlar gözaltına alınıyor. Vatandaşlara gözdağı veriliyor.

Daha birkaç gün önce Maltepe ilçemizde 'Hayır' afişi asan gençlik kolları üyelerimize silahlı saldırı yapıldı. Hükümetin bu tarz elim olaylara karşı önlem alması gerekiyor. Camide siyaset yapan , vatandaşlar arasında ayrım yapan, kin ve nefreti körükleyen bu şahıs hakkında ne yapılacak hep beraber göreceğiz”dedi.

Yarkadaş, twitter hesabından ise şu ifadeleri kullandı:

'ÇARE BARIŞTADIR'

“Ümraniye Modoko Camii İmamı H. Güleç, halkı birbirine düşürmeye çalışıyor. Din adamı, barışı ve kardeşliği telkin etmeli; düşmanlığı değil.

Modoko Camii İmamı H. Güleç, Başbakan Yıldırım'ın değil, adı Barış anlamına gelen İslam'ın öğretilerinin izinden gitmelidir. Çare barıştadır.

Binali Yıldırım da söylemleriyle nelere yol açtığını görmeli; halkı düşmanlaştırmaktan derhal vazgeçmelidir. Yol yakınken dönün Sn Yıldırım.”

Editör: TE Bilişim