Son zamanlarda birçok ilde kedilerin ayakları kesildi. Vatandaşlar, kedilerin ayaklarının büyü yapmak için kesildiğin iddia etti. Hayvanseverlerin tepkisine neden olan olaylar zinciri geçtiğimiz hafta Diyarbakır’da 4 ayağı kesilmiş bir kedinin bulunmasıyla başladı. Ardından da benzer iki olay Antalya'da yaşandı. Muratpaşa ilçesinde yavru bir kedi, 4 bacağı ve kuyruğu kesilmiş halde bulundu. Olayla ilgili polis ekipleri soruşturma yürütürken tam 6 gün sonra aynı bölge bacakları kesilmiş başka bir kedi, daha bulundu. Olaya tepki gösteren hayvanseverler hayvanlara uygulanan şiddetin karşılıksız kalmamasını istedi.

HALUK LEVENT'TEN "BÜYÜ" TEPKİSİ

AHBAP Derneği Başkanı sanatçı Haluk Levent de yaşananlara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Ayakları kesilen bir kedinin fotoğrafını paylaşan Levent, şu ifadelere yer verdi:

"Aldığımız duyumlardan çok tehlikeli bir akım ile karşı karşıyayız. Şarlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarını keserek büyü bozduklarını dile getirip para kazanıyorlar. Maalesef bu tür olayları daha çok göreceğiz."

Editör: TE Bilişim