3 ay önce Nagehan Alçı ile 40 Soru 40 Cevap programında soru-cevap yapan Cansu Canan Özgen'in o programdaki 2 dakikalık hesap sorma anları, Ali Koç'un Rasim Ozan Kütahyalı'yı yerin dibine sokmasının ardından yeniden gündem oldu.

O programda Cansu Canan Özgen şunları söylemişti: 
'Hatta Nazlı Ilıcak için şöyle bir yazı kaleme aldınız köşenizde; 'Gülen’den nefret ediyor. 1 yılı aşkın süredir cezaevinde ve 73 yaşında. Onun yaşında birçok sanık yaş haddinden tahliye edilip tutuksuz yargılanıyor. Konu Nazlı Ilıcak olduğu zaman istisna yapılmayacağını, salı günkü duruşmada yaşı dikkate alınarak onun da tahliye edileceğini umuyorum' ifadesini kullanıyorsunuz. Aynı yazıda Ahmet Altan için de serbest kalacağını ümit ediyorum. Sayın Türköne için ise yazdığınız bir yazıda, '65 yaşında ve türlü hastalıklarla boğuşan bir akademisyenin adeta içeride ölüme terk edilmesi asla doğru değil' bunlar sizin ifadeleriniz. Hatta bu konuda Sayın Devlet Bahçeli'yle de görüştüğünüzü de biliyoruz. Sizin tüm bu insancıl davranışınıza istinaden filmi biraz geriye saralım istiyoruz...

... Ergenekon davasında tutuklanıp kanser her yerini sardığı için serbest bırakıldıktan yalnızca 5 gün sonra vefat eden Kuddisi Okkır. Yine Ergenekon davasında tutuklu bulunduğu sırada cezaevinde ölen Kaşif Kozinoğlu. Son evre kanser tedavisi gördüğü sırada evinde yapılan aramada hakkında açılan soruşturma açılan Türkan Saylan. Amirallere suikast davasında yargılanmayı gururuna yediremeyip intihar eden Yarbay Ali Tatar ve Balyoz davasında tutuklu bulunduğu sırada Maltepe Askeri Cezaevinde beyin kanaması geçirip hayatını kaybedip Murat Özenalp. Bu isimlere baktığımızda bu isimler ile ilgili özgürlük çağrısı bulunduğunuza arşivlerde rastlayamadık."

Editör: TE Bilişim