Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil baş başa ve heyetlerarası görüşmede bir araya geldi. Görüşmeler sonrası iki meslektaş ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu burada yaptığı açıklamada Afrin operasyonunda hedefin DAEŞ, PKK ve YPG olduğunu söyledi.

TAVRIMIZ NET: HANGİ ÜLKE OLURSA OLSUN...

Çavuşoğlu, Esed rejiminin Afrin'e gireceği iddiaları için "Bizim tavrımız net. PKK/YPG'yle mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Çünkü terör hepimizin ortak düşmanı. Fakat YPG'yi korumak için buraya gelmek isteyenlere fırsat vermeyiz. Daha önce 5-10 araçlık konvoy oldu, gereken yapıldı. Bizim için hangi ülke olursa olsun fark etmez. YPG/PKK'ya destek olmak isteyenler bizim için eşittir YPG/PKK'dır, gereği yapılır" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları söyle;

Afrin operasyonunda hedefin IŞİD, PKK ve YPG olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Terör örgütü ile mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz" dedi.
Çavuşoğlu, "Fakat PKK ve YPG'yi korumak için buraya gelenlere fırsat vermeyiz" diye konuştu.

Türk, İran ve Rus liderlerin katılacağı Soçi Zirvesi'nin ikincisinin Türkiye'de gerçekleştirileceğini hatırlatan Mevlüt Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Rejime yakın güçler buraya gelecek mi yönünde çok haber geliyor. Terör örgütü ile mücadele eden hiç kimseye karşı değiliz. Fakat PKK ve YPG'yi korumak için buraya gelenlere fırsat vermeyiz. Suriye'de toprak bütünlüğü konusunda kimsenin endişesi olmasın."

LİDERLER ZİRVESİ İSTANBUL'DA

Soçi'de yapılan liderler zirvesini İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Dönüşümlü olarak devam ettireceğiz bunu. Esas bizim mücadele ettiğimiz YPG/PKK Suriye'nin topraklarını bölmek için var. Kendisinden olmayan herkesi de sürgüne göndermiştir."

Editör: TE Bilişim